Het eeuwige vuur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa. Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.

  Het eeuwige vuur is, met zijn setting in een van de meest turbulente en revolutionaire periodes in de Europese geschiedenis, een van Folletts spannendste en meest ambitieuze boeken ooit. Geknipt voor zowel nieuwe lezers als voor trouwe fans van de Kingsbridge-saga, die begon met de bestsellers Pilaren van de aarde en Brug naar de hemel.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Het eeuwige vuur - Ken Follett  Lijvig, maar zeer indrukwekkend van A tot Z Soms kunnen boeken afschrikken. Wellicht vanwege een niet zo mooi vormgegeven kaft of een onaantrekkelijke flaptekst. Dikte kan echter ook een rol spelen. Het 860 pagina's tellende Het eeuwige vuur van Ken Follett zou een potentieel zijn voor deze laatste categorie. Echter, het derde deel in de Kingsbridge-sage verdient het om gelezen te worden. Follett zet met zijn vijfdelige verhaal wederom een prachtig deel in de saga neer. Het verhaal begint in 1558. Ned keert terug naar zijn dorp Kingsbridge. Hij wil de liefde van zijn leven, Margery, graag zien, maar Rollo stelt hem teleur: 'Margery gaat zich verloven.' Het blijkt te gaan om een verstandshuwelijk met Bart. In ...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Het leed dat huisvrouw heet

 • De Virginia monologen

 • Recensie: Zodiak - Het 13e huis

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen