Vier vrouwen en een boot

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit is het ongelooflijke - en waargebeurde - verhaal van vier gewone werkende vrouwen die een enorme uitdaging aangingen en ook nog een wereldrecord vestigden!

    Op 20 december 2015 roeiden zevenentwintig teams de haven van La Gomera uit. Het waren allemaal getrainde sporters, op één team na. Dat bestond uit vier doodgewone vrouwen, die op het punt stonden een uitzonderlijke prestatie te leveren.

    La Gomera was de startplaats van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, ofwel de zwaarste en moeilijkste roeiwedstrijd ter wereld. Deelnemers moeten 3000 mijl over de Atlantische Oceaan afleggen, waarbij blaren, haaien, zeeziekte en ernstig slaaptekort meer regel dan uitzondering zijn.

    Maar Janette, Niki, Helen en Frances hadden een droom, en niets - of dat nu hun ietwat gevorderde leeftijden, kinderen, banen of echtgenoten waren - kon ze tegenhouden!

Onze recensie

  • onze waardering

    Vier vrouwen en een boot is een ontzettend bijzonder boek, wat iedere vrouw zou moeten lezen. Bij het lezen van dit boek ontstaat een overweldigend girl power gevoel en het zet je aan het denken over je eigen dromen en ambities. Ook mannen zouden dit boek zeker kunnen waarderen. Het is een welkome herinnering dat het leven na het welkbekende 'huisje, boompje, beestje' niet ophoudt, maar dat je jezelf moet blijven uitdagen en dat je je dromen na moet jagen. Hoe gek die dromen dan ook mogen zijn en wat anderen er ook van zullen vinden.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

  • Recensie: Kleermakerszit

Zoek in artikelen