5 kinderboeken waardoor je niet kan wachten tot Kerstmis

December is hier! En december brengt natuurlijk Kerstmis met zich mee. En wat houden wij van kerst. De gezelligheid, het eten, de lichtjes, de cadeautjes en natuurlijk al die heerlijke films en boeken om mee in de kerstsfeer te komen. En om echt lekker in die Kerstmis sfeer te komen hebben wij vijf geweldige Kerstmis winter kinderboeken op een rijtje gezet. En deze boeken zijn natuurlijk net zo leuk als je geen kind meer bent!
 

Harry Potter serie - J.K. Rowling

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Narnia serie - C.S. Lewis

Het boek 'De complete Kronieken van Narnia' van C.S. Lewis is een klassiek fantasyverhaal. In deze prachtige, gebonden uitgave zijn de zeven delen uit de serie gebundeld. De prachtige kleurenillustraties maken het lezen tot een feest. Al meer dan vijftig jaar heeft het land van Narnia miljoenen lezers over de hele wereld in zijn macht. Dit betoverend mooie boek zal velen, en zeker ook jonge kinderen, aanspreken.

Een jongen met de naam Kerstmis - Matt Haig

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas' vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Lees HIER onze recensie van Een jongen met de naam Kerstmis. 

Noorderlichttrilogie - Philip Pullman

Het gouden kompas is het boek van de zoektocht van Lyra naar haar verdwenen vriend Roger, die haar naar de bleke schoonheid van het Noorden brengt. In Het listige mes ontmoet Lyra de twaalfjarige Will, die een man heeft vermoord. En in De amberkleurige kijker ondernemen Lyra en Will een onontkoombare reis die hen zelfs naar de wereld van de doden zal voeren.

A Christmas Carol - Een kerstvertelling op rijm - Marianne Busser

In A Christmas Carol - Een kerstvertelling op rijm lees je over Scrooge, de grimmige vrek uit het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens. De oude man kan alleen maar aan geld denken en vergeet de mensen om hem heen. Op kerstavond verschijnt de geest van Scrooges overleden zakenpartner Marley, die hem vertelt dat hij drie keer bezoek zal krijgen. De verschijningen laten Scrooge zijn verleden, heden en toekomst zien. De gierige en kille man ziet wat voor effect zijn gedrag op zijn naasten heeft en besluit het roer drastisch om te gooien.

Lees ook: 11x de leukste kerst chicklits

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen