De 10 zoetste Young Adult liefdesboeken

Het is heerlijk om soms even je eigen problemen te vergeten en weg te zwijmelen bij een goed liefdesverhaal. Een heerlijke ‘guilty pleasure’ die we af en toe gewoon dubbel en dwars verdienen! Ben jij een echte zwijmelaar en houd jij van Young Adult boeken? Voor jou hebben wij de 10 zoetste Young Adult liefdesverhalen op een rijtje gezet!

1. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Het allereerste zoete Young Adult boek in dit lijstje is Aan alle jongens van wie ik hield. Lara Jean is vaak verliefd, maar dat loopt niet altijd goed af. Om deze periode toch op een goede manier af te sluiten schrijft ze elke jongen, waar ze ooit verliefd op is geweest, een brief. In deze brief schrijft ze alles wat op haar hart ligt. Daarna schrijft het adres erop, doet de envelop dicht en bewaart hem dan in een doos onder haar bed. Op een dag ontdekt Lara dat haar doos weg is en natuurlijk ook alle brieven die erin zaten. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh (het vriendje van haar oudere zus).

 

2. Een weeffout in onze sterren – John Green

Een weeffout in onze sterren is niet alleen een heel zoet liefdesverhaal, maar ook heel verdrietig! Hazel werd drie jaar geleden al opgegeven, maar door een nieuw medicijn wordt haar leven met nog onbekende tijde gerekt. Augustus heeft kanker overleefd, maar verloor wel zijn been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten ontstaat er een zinderende wederzijdse aantrekkingskracht, maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Samen reizen ze naar Amsterdam om aan een schrijver te vragen hoe het de personages uit An Imperial Affliction vergaat na dat het boek stopt. Hierna neemt hun leven een hele onverwachte wending!

 

3. De zon is ook een ster – Nicola Yoon

Wat is er nou zoeter dan een prachtig boek over het lot dat twee mensen bij elkaar brengt? Daarom verdient De zon is ook een ster zeker een plaatsje in dit lijstje met liefdesverhalen. Natasha gelooft alleen in de wetenschap en feiten, maar zeker niet in het lot. Daniel heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij moet een chirurg worden, terwijl hij eigenlijk een dichter worden. Maar dan ontmoeten Natsha en Daniel elkaar net voordat zij vertrekt naar Jamaica. Daniel ziet ineens een andere toekomst voor zich, met Natasha. Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag?

 

Did I Mention I Love You4. Did I Mention I Love You – Estelle Maskame

Als je er een stiefbroer bij krijgt ben je natuurlijk niet van plan om verliefd op hem te worden! Je bent praktisch familie en dus is deze liefde off limits! Dat maakt dit boek ook zo heerlijk zoet. Na de scheiding van haar vader brengt Eden de hele zomer bij hem door. Hiervoor had ze hem maar liefst drie jaar niet gezien. Opeens heeft ze er drie stiefbroers bij en vooral Tyler is opvallend door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch... trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde ontkennen?

 

Eleanor & Park - Rainbow Rowell5. Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Een eerste liefde is misschien wel de allerzoetste liefde die er is. Meestal duren ze niet voor altijd en Eleanor & Park weten dat ook. Moedig en wanhopig als ze zijn proberen ze hun opbloeiende liefde toch een kans te geven. Het is een prachtig en tijdloos liefdesverhaal van tweer buitenbeetjes op school. Eleanor & Park kunnen niet met en niet zonder elkaar. Het allerbelangrijkste voor hen is de liefde die zij voor elkaar voelen. Die verdient een kans, ondanks dat een eerste liefde hartverscheurend kan zijn. Het is dus wel duidelijk dat Eleanor & Park van Rainbow Rowell een plekje verdient in het rijtje!

 

Sterrenstof - Krystal Sutherland6. Sterrenstof – Krystal Sutherland

Ook bij Sterrenstof gaat het om iemand die voor de eerste keer verliefd is. Dan heb je nog geen vooroordelen over de liefde en leef je op een roze wolk! Dit geldt ook voor Henry. In zijn eindexamenjaar leert hij Grace kennen. Grace is wel een beetje een rare eend. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. 

 

Brieven aan de Duisternis 7. Brieven aan de Duisternis – Brigid Kemmerer

Wat is er nou zoeter dan twee jongeren die steun bij elkaar vinden na een heftige gebeurtenis? Brieven aan de Duisternis is een ontzettend ontroerend verhaal. Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

 

Ik geef je de zon8. Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e  onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

 

Alles wat je lief is9. Alles wat je lief is – Nicola Yoon

In Alles wat je lief is (Everything, Everything) zetten Maddy en Olly alles op het spel voor hun liefde. Dat is natuurlijk wel een heel zoet liefdesverhaal. Madeline is allergisch voor alles. Hierdoor is ze haar hele leven nog nooit echt buiten geweest. De enige mensen waarmee ze omgaat, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van 'spoilende' boekbesprekingen. Maar alles verandert als Olly naast haar komt wonen en wat een prachtige ogen heeft hij. Ze hebben de kleur van de Atlantische oceaan. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg...

 

Op mijn schouders10. Op mijn schouders – Jennifer Niven

Ook dit boek is ideaal voor de echte zwijmelaars onder ons. Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

 

 

Wat is het zoetste Young Adult boek dat jij hebt gelezen?

Lees ook: 10 x wanneer je Young Adult obsessie duidelijk werd

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen