Leigh Bardugo's boek aanbevelingen

Leigh Bardugo is een van de beste fantasy auteurs op het moment. Dit jaar is ze ontzettend druk geweest met het schrijven van nieuwe boeken. Nu The Language of Thorns van de Grisha serie af is, is ze bezig met een boek voor volwassenen: Ninth House. Verder komt er een nieuw boek genaamd King of Scars. Hieronder beveelt ze fantasy en scifi boeken aan van haar favoriete vrouwelijke schrijvers. Deze vrouwen hebben haar stuk voor stuk geïnspireerd om boeken te gaan schrijven. Dat moeten dan wel goede boeken zijn!

 

1.     The Parable of the Sower -  Octavia Butler

Wanneer onbewaakte ecologische en economische crises tot sociale chaos leiden, zijn zelfs afgesloten samenlevingen onveilig. In een nacht van vuur en dood verliest Lauren Olamina, een dochter van een minister, haar familie en huis en waagt zich in het onbeschermde Amerikaanse landschap. Maar wat begint als een vlucht om te overleven leidt al snel tot veel meer: een verrassende visie op het lot van de mens, en de geboorte van een nieuw geloof, waarvan Lauren een profeet wordt.

 

 

2.     Linkerhand van het duister / The Left Hand of Darkness – Ursula K. Le Guin

Een groot ruimterijk is eeuwen geleden uit elkaar gevallen. Na lange tijd probeert een kern van planeten de andere werelden weer te bereiken. Ruimtereizen gaan traag. Men zendt telkens maar een gezant met de Weerwort, een toestel dat onmiddellijke communicatie tussen de sterren mogelijk maakt. Genly Ai is als afgezant van de Oecumene op Gethen geland. Hij moet de koning ervan overtuigen toestemming te geven voor het landen van een Oecumeneschip. Hij krijgt daarbij de hulp van een edelman.

 

 

3.     Akata Witch – Nnedi Okorafor

De twaalfjarige Sunny woont in Nigeria, maar is geboren in Amerika. Ze is albino, wat haar leven moeilijk maakt. Desondanks is ze een hele goede voetballer maar ze kan niet in de zon gaan voetballen. Het lijkt alsof ze nergens bij hoort en bij past, tot ze ontdekt dat ze magische krachten heeft. Al snel is ze lid van een viertal magische studenten. Samen bestuderen ze het zichtbare en het onzichtbare, om de realiteit te kunnen veranderen.

 

 

4.     Howl’s Moving Castle – Diana Wynne Jones

Als oudste van drie zussen in een land waar dat als ongeluk wordt beschouwd blijft er voor Sophie nog maar een ding over. Ze werkt in een hoedenwinkel. Totdat een heks haar in een oude vrouw veranderd en ze terechtkomt in het kasteel van de zeer gevreesde tovenaar Howl. Daar ontmoet ze Howl's vuur demoon, waarmee ze een deal maakt. Als zij het contract breekt die hij met Howl heeft, heft hij de vloek op en wordt Sophie weer haarzelf.

 

 

5.     The Cruel Prince – Holly Black

Jude was nog maar zeven jaar oud toen haar ouders werden vermoord en zij en haar twee zussen in het verraderlijke Hooggerechtshof van Faerie moesten leven. Tien jaar later wil Jude niets liever dan daar thuishoren, ondanks haar sterfelijkheid. Maar veel van de elven moeten niks van mensen hebben. Om een plaats aan het hof te winnen moet ze Prins Cardan tarten, en de consequentie daarvan onder ogen zien. Hierbij raakt ze verwikkeld in intriges en misleidingen van het paleis en ontdekt ze haar eigen vermogen tot bloedvergieten. Maar aangezien de burgeroorlog de Hoven van Faerie dreigt te verdrinken in geweld, moet Jude haar leven riskeren in een gevaarlijke alliantie om haar zussen te redden, en Faerie zelf.

Welke gaan jullie lezen?

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: De vijf leukste boeken voor middelbare scholieren volgens Rick Riordan

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Deze boeken worden nu verfilmd

  • Boeken over magische scholen

  • Shadow and Bone feiten die je nog niet wist

  • 14 x enemies to lovers young adult boeken

  • Spectaculaire Shadow and Bone trailer onthuld door Netflix

Zoek in artikelen