Young adult top-5: februari 2015

Heb jij ook geen zin om naar buiten te gaan in de kou en sneeuw? Dan is het natuurlijk heerlijk om ergens warm weg te kruipen met een goed boek! Wij hebben voor jullie de Young Adult boeken op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken in je boekenkast...
 

Josies leven bestaat uit school, vriendinnen en haar beste vriend Stu. Als haar zus Kate zich verlooft met Geoff – de grootste loser ever – eist Josie dat Kate kiest tussen hen. Dan wordt Josie halsoverkop verliefd op haar leraar. Dit blijkt perfect chantagemateriaal voor Kate. Juist door hun intensieve chantage-mailverkeer vinden ze elkaar weer. Net als alles terug bij het oude lijkt, kust Stu Josie…
   
De Teardrop-serie vertelt het verhaal van de 17-jarige Eureka, met haar tranen heeft ze de kracht om een wereld weg te spoelen. Het onvoorstelbare is gebeurd: Eureka"s tranen hebben de aarde overspoeld en Atlantis doen stijgen. Met Atlantis is ook de boze koning Atlas bovengekomen. Eureka is de enige die hem kan stoppen, maar eerst moet ze leren vechten. Samen met haar vrienden Cat en Ander begint ze aan een reis door de oceaan op zoek naar de mysterieuze Solon die weet hoe ze Atlas kunnen verslaan. De tijd dringt. Zal hun belangrijke missie slagen? 
   
Sydney is een alchemist, ze beschermt vampiergeheimen en mensenlevens. Ze ontmoet de aantrekkelijke en rebelse Marcus Finch,een voormalig alchemist die nu op de vlucht is. Hij wil Sydney laten zien welke geheimen de alchemisten voor haar hebben. Maar als hij haar dwingt om in opstand te komen tegen de mensen die haar opgevoed hebben, beseft Sydney dat het moeilijker is om zich los te maken dan ze dacht.
De indigo bezwering is het derde deel van De Alchemisten-serie van bestsellerauteur Richelle Mead.
   

Ben bedenkt van alles om geld te verdienen om te voorkomen dat zijn moeder en hij uit hun huis gezet worden. Zijn vader is dood en sindsdien proberen ze zo goed en zo kwaad mogelijk de eindjes aan elkaar te knopen, of zoals Ben zegt: eerst verdween het lekker zachte wc-papier uit huis, toen werd de kabel voor de tv afgesloten en dat was slechts het begin. 
 
Ben is een ster in het verzinnen van grappige en originele slogans en hij stuurt ze dan ook in naar elke wedstrijd, maakt niet uit wat de prijs zo ongeveer is. Maar zal hij zelfs met zijn creatieve geest ooit eens een hoofdprijs winnen en de belofte aan zijn overleden vader kunnen nakomen? Of zal zijn leven nog verder instorten?
   
Wanneer Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad springt ze een gat in de lucht. Al bij de eerste auditie slaan de vonken tussen haar en hoofdrolspeler Mees Swart over. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze beste vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel, maar voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten? 

Welk boek bestel jij gelijk?

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

Zoek in artikelen