Moederdag: boeken top-5

Moederdag staat weer voor de deur! De dag waarop jij even alle klusjes in huis moet doen, terwijl je moeder heerlijk kan ontspannen. Dat doet menig moeder natuurlijk het liefst met een boek in het zonnetje of in bad. Wij hebben vijf toepasselijke boeken op een rijtje gezet, waar jouw moeder aanstaande zondag lekker van kan genieten.

De bakkersdochter - Sarah McCoy
Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbij gegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.
El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren.

 
Ellen Trawtons leven is 28 jaar lang streng geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, en ze staat op het punt te trouwen met een keurige jongeman van wie ze niet houdt. Op een helder moment besluit ze weg te lopen uit Londen, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak. In Connemara leert Ellen een grote, warme familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden..

 
Het leven van de ander - Katie Dale
Als Trudie Kenning na een lang ziekbed sterft aan de erfelijke en altijd dodelijke ziekte van Huntington stort het leven van haar achttienjarige dochter Rosie in. Ze verliest niet alleen haar moeder, maar blijft ook achter met kwellende vragen: heeft zij het gen dat de ziekte veroorzaakt ook? Zal haar leven net zo eindigen als dat van haar moeder? Als ze besluit haar DNA te laten testen zodat ze weet waar ze aan toe is, doet Sarah, de beste vriendin van haar moeder en tevens de verloskundige die Rosie achttien jaar eerder geboren heeft zien worden een bekentenis. Trudie zou niet Rosies echte moeder zijn geweest… 
 

 
Hotel aan zee - Maeve Binchy
In de zomer is het gezellig druk in het badplaatsje Stoneybridge. Maar in de winter begeeft bijna niemand zich naar de prachtige stranden en de woeste kliffen die samen de ruige westkust van Ierland vormen. De enkeling die toch naar de kust gaat, kan niet om hotel Stone House heen. Daar kan iedere gast rekenen op een warm welkom van eigenaresse Chicky Starr, ongeacht de reden van zijn komst. Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist. De excentrieke Freda is paragnost - en parttime kapper. En dan is er nog Nora, een zwijgzame oudere dame die overal zo het hare van lijkt te denken. 
Het lied van de wolken - Sarah Lark
Nieuw-Zeeland, 1893. Gwyneira en Helen zijn nog altijd vriendinnen, maar helaas geldt dat niet voor hun kleindochters Kura en Elaine. Kura is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf dat Gwyn runt, maar des te meer in de knappe William die Helens kleindochter Elaine het hof maakt. Als William zijn verloving met Elaine verbreekt en met Kura trouwt, zet dat gebeurtenissen in gang waardoor de twee families lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Zal de jarenlange vriendschap tussen de families dit overleven?

Welk boek zou jij je moeder aanraden voor Moederdag?

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen