Chicklit top-5: maart

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móét lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Miss Verstand - Astrid Harrewijn
Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma. Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi. Miss Verstand is het slotdeel van het drieluik over Didi, Lein en Iris, drie hartsvriendinnen die lief en leed met elkaar delen.  
   
30-love - Ilse Nelemans
Samen met de vrijgevochten Carien en de loyale Hannah probeert Frederique zich in Utrecht staande te houden in het decennium van het leven dat om relaties, gezinnen en kinderen lijkt te draaien. Alle leuke mannen zijn op en al haar gesettelde vriendinnen zijn vertrokken naar nieuwbouwwijken met trampolines in de tuin. De hilarische datingverhalen van het drietal wordten opgetogen maar ook kritisch gevolgd door de rest van hun vriendinnen en ongewild ontstaat er een groeiende kloof. Steeds vaker hebben de meiden het gevoel te dienen als de realitysoap die het leven van hun gesettelde vriendinnen nog enigszins spannend moet maken. Teleurgesteld in haar vroegere vriendinnen, met wie ze steeds minder gemeen heeft, richt Freek zich op haar baan als advocate. Maar dan begaat ze een fatale blunder die haar met één klap terugwerpt op zichzelf.  
   
De koorts - Megan Abbott
In een Amerikaans stadje breekt paniek uit als een aantal jonge meiden plotseling ziek wordt door een mysterieus virus. Deenie Nash ziet haar vriendin Lise voor haar ogen neervallen. Het gerucht doet de ronde dat de omstreden inenting tegen het hpv-virus de boosdoener is. Als de ziekte zich steeds verder verspreidt, proberen Deenie, haar vader en haar broer, hun zorgvuldig gekoesterde geheimen voor zich te houden.  
   
Kamer 303 - Claudia Schoemacher
Georgia Lucas (29) is persvoorlichtster bij het machtigste mediabedrijf van Nederland, ICU. Na elf jaar is de relatie met haar jeugdliefde over en stort zij zich vol overgave op haar werk. Ze doet een poging haar nieuwe status als single kracht bij te zetten door haar blonde haren uitdagend rood te verven, maar 's avonds valt ze na het verplichte uurtje fitness in de sportschool alleen in slaap. Haar leventje is voorspelbaar, tot ze de opdracht krijgt perscontact te worden voor Alexander Wolf: de meest gevreesde presentator van medialand die duidelijk niet op haar zit te wachten. Als ze bij hem begint weet Georgia niet dat zij meegezogen zal worden in een bloedstollende seksaffaire en dat ze een gevaarlijk spel zal spelen tussen macht en misdaad.  
   
Ik volg je - Marelle Boersma
Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je uitnodigt voor een etentje, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal… Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.  

Welke boeken gaat meteen op jouw to-read-lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen