Young Adult top-5: maart

Het is maart! Ondanks het feit dat het officieel nog geen lente is, laat onze grote vriend het lentezonnetje al regelmatig zijn gezicht zien en komen er steeds meer kleurige bloemetjes tevoorschijn. Wij zijn al in opperste lentestemming en kunnen niet wachten om met een boek die fijne zon in te duiken. Welk boek? Dat lees je hier!

Herfstroos - Abigail Gibbs
Het tweede deel in de adembenemende serie Heldin van de duisternis. Duizenden lezers zien al reikhalzend uit naar dit boek dat ons nog dieper in de gevaarlijke en romantische wereld trekt van stoere heldinnen en ruige vampiers. Herfstroos is een duister wezen afkomstig uit de eerste dimensie. Ze beschikt over bijzondere krachten en is nauw verbonden met Kaspar. Herfstroos krijgt de kans om de mysterieuze wereld die ze zo liefheeft te redden. Maar hoeveel wil ze daarvoor op het spel zetten? De hartstochtelijke geschiedenis van Violet en Kaspar is nog lang niet ten einde... Voor liefhebbers van échte vampieren zoals Damon Salvatore en Eric Northman.  
   
Een lied voor Jackson - Celia Bryce
Een lied voor Jackson van Celia Bryce is het ontroerende verhaal over een tiener die erg ziek is en verliefd wordt. Terwijl deze puber vecht voor haar leven, word ze opeens smoorverliefd! Megan Brights hele leven staat op z’n kop als bij haar een hersentumor wordt ontdekt. Maar ze is niet zozeer bang om haar haar te verliezen als wel haar beste vrienden, als ze voor lange tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Jackson is een andere tienerpatiënt die op dezelfde afdeling verblijft. Megan valt als een blok voor hem, maar ook hij is ernstig ziek.  
   
Stad van verloren zielen - Cassandra Clare
Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace’ ziel...  
   
Wat als... - Daniëlle Bakhuis
Wat als… het meisje dat je vroeger van school hebt gepest, terug is? En populairder dan ooit? Jade heeft haar verleden als pester diep weggestopt in haar geheugen. Maar dat verandert als Zoë na jaren van afwezigheid weer terug op school is. Jade wil niets liever dan sorry zeggen waarop Zoë laat weten dat ze het haar vergeeft, maar dat ze het nooit zal vergeten. Dan vindt Jade een dreigbriefje in haar kluis. En nog één. En nog één. Want wat als sorry zeggen niet genoeg is?  
   
Nachtjagers 1: Halverwege het graf
Ze mag dan wel half-vampier zijn, maar dat weerhoudt Cat Crawfield er niet van wraak te nemen op de ondoden. Dat doet ze in de hoop haar vader te vinden, de man die het leven van haar moeder verwoestte. Als Cat gevangen wordt genomen door vampier en premiejager Bones, wordt ze gedwongen een onverwachte samenwerking met hem aan te gaan. Maar nog voor ze haar kwaliteiten in de praktijk kan brengen worden zij en Bones zelf doelwit. Nu is het aan Cat om een kant te kiezen en die van Bones wordt steeds aantrekkelijker...  

Welk boek gaat meteen op jouw daar-kruip-ik-mee-het-lentezonnetje-in-lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen