Young Adult top-5: juni

Wat een weer, wat een weer. Daar word je toch vrolijk van?! Perfect om met een tas vol boeken naar het park of het strand te trekken om daar boek na boek te kunnen verslinden. We like! Jij ook? Dan kun je vast wel wat nieuwe boekentips gebruiken. Hier vind je een overzicht van de nieuwste Young Adult toppers.

Everything is connected - Keri Smith
Stuur elke week een jaar lang een ansichtkaart van Keri Smith!

Hoe we ook ons best doen, het dagelijks leven blijft altijd voorspelbaar. Wat gebeurt er als we onze eigen realiteit kunnen creëren door onze dagelijkse dingen anders aan te pakken? Deze ansichtkaarten vormen experimenten die bedoeld zijn om jou en jouw omgeving wakker te schudden.
   
Geek Girl #2 - Holly Smale
Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet níét weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is d? kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?  
   
Honderd uur nacht - Anna Woltz
Honderdduizend steden bestaan er op de wereld. En ik ben gevlucht naar de stad die over twee dagen wordt getroffen door een orkaan.

De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.  
   
Angelfall 1: Penryn & het einde der dagen - Susan Ee
De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, 's nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig - en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels…

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?  
   
Hoe overleef ik… - doe-het-zelf modeboek - Francine Oomen
Vind je het je leuk om je eigen kleding en accessoires te maken? Hou je van hippe, mooie dingen? Maar ben je niet bepaald schatrijk? Heb jij je eigen stijl, of wil je die ontwikkelen? Heb je kleren die te klein of versleten zijn, of waarop je bent uitgekeken?

Dan gaat dit boek je vast inspireren! Hierin vind je een heleboel leuke en originele ideeën voor het maken én pimpen van kleding, tassen, sieraden en schoenen. Met eigen-ontwerp-pagina's en natuurlijk onmisbare survivaltips. Veel zelfmaak-plezier!

Welke boeken gaan meteen op jouw to-read lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen