Young Adult top 6: augustus

Wij bij Chicklit behandelen alle Young Adults voor jullie en de leukste boeken belanden in de Top 6! Wat zijn de lekkerste Young Adult boeken van augustus?! Wij hebben ze weer op een rijtje gezet voor je.

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

Chicklit Top 6

 

 
 
"Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen. 
 
Sophie Kinsella schreef een inspirerende jeugdroman waarin vriendschap, romantiek en humor de weg naar herstel zijn voor een meisje dat te kampen heeft met fobieën. Ze wordt daarbij geholpen - en soms gehinderd - door haar chaotische familieleden."
 
     
 
 
In dit spannende vervolg op Deep Blue zetten Serafina en haar vriendinnen de zoektocht voort naar de magische talismans van de Zes Die Heersten. Het aloude kwaad dat Atlantis ooit vernietigde, waart weer rond en alleen de zes meerminnen – Serafina, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid – kunnen het verslaan. 
Serafina gelooft dat haar talisman begraven ligt in een oud scheepswrak. Als ze op onderzoek is naar de locatie van het wrak, wordt ze bijna ontdekt door een patrouille van de ruiters des doods, waarvan de leider een oude bekende is… De pijn die ze voelt als ze ontdekt dat hij haar heeft bedrogen en nu met de vijand heult, is hartverscheurend. 
Neela reist naar Matali om haar ouders te waarschuwen voor het dreigende onheil. Ze geloven haar niet en sluiten Neela op in haar kamer. Ze ontsnapt echter en reist naar Kandina, om te proberen haar talisman uit de klauwen van de angstaanjagende scheermesdraken te halen. Met moed en listigheid, waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden, trotseren ze de – soms zelfs dodelijke – gevaren die hen bedreigen. Om vervolgens te worden geconfronteerd met een verraad, zo overweldigend als een vloedgolf.
 
     

 
 
Overdag is er niets aan de hand. 's Nachts komen kwade geesten tevoorschijn...
 
Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle.
 
De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en... om in leven te blijven.
 
     

 
 
Long Live Evil – Alle schurken van Disney zijn terug!
 
Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent... iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.
 
     
 
‘Gouden bergen’ is het vierde deel in de populaire serie ‘Geek Girl’ van Holly Smale: heerlijke meidenboeken vol geeks, modellen en hilarische situaties. Get your geek on! Gouden bergen: modellenklus in Marokko Harriet Manners – fotomodel tegen wil en dank en zelfverklaarde nerd – heeft goede hoop voor het nieuwe schooljaar: in dit eindexamenjaar gaat alles anders worden, beter, spannender. Maar vooralsnog lijkt er zich weinig spannends in Harriets leven voor te doen. Haar vriendin Nat is nu ze studeert alleen nog maar bezig met jongens en vriend Toby heeft alleen maar aandacht voor zijn ‘Supergeheime Project’. Gelukkig dient zich een bijzondere modellenklus aan: in de gouden zandduinen van Marokko. Geek Girl 4 ‘Gouden bergen’ is alweer het vierde deel in de serie ‘Geek Girl’. Hoofdpersoon Harriet Manners is een geek: geen nerd, maar een charmante allesweter. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model. Een heerlijke serie klunzige avonturen over de hele wereld is het gevolg.
 
     
 
1. Mijn twee mooie, nieuwe (en enige) schoolvrienden houden door vooral niet mijn gebruikelijke sociaal onbeholpen gedrag te vertonen.
2. Mijn hond high-five leveren. Dit is waarschijnlijk het meest ambitieuze levensdoel uit mijn lijst.
3. Dit jaar niet het haar van onze school 'beauty queen' in de fik steken.
4. Uitzoeken of 2 en 3 sociaal onbeholpen gedrag is of outcast gedrag.
5. Naar Afrika gaan om rijst uit te delen.
6. Mij in een kast verstoppen nu mijn vader zich verlooft heeft met de beroemdste actrice van deze aardbol, mijn leven zich in de schijnwerpers afspeelt en IEDEREEN binnenkort achter mijn sociaal onbeholpen gedrag komt.
7. Is rijst trouwens niet een beetje uit? Ik kan misschien beter chocola uitdoelen. Ik hou van chocola. Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe ik dit vanuit een kast kan doen...
 

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

 

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen