Young Adult top 6: oktober 2015

We genieten nu nog van de laatste zonnestraaltjes maar aangezien de herfst toch echt is begonnen moeten we toch gaan geloven aan de kou. Dus dat wordt boeken inslaan voor die regenachtige dagen. En laten wij nu net de leukste Young Adult boeken op een rijtje hebben gezet.

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

Young Adult Top 6

 
 
De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.
 
 
     
 
 
De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom voor de ondergang te behoeden. Zijn oom heeft zich door creatief boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn twintigjarige neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin.
 
Ayaan heeft totaal geen affiniteit met het restaurant en denkt maar aan een ding: snel en gemakkelijk geld verdienen zodat hij zijn eigen dromen kan najagen. Om zijn plannen uit te voeren
heeft hij echter een handlanger nodig. Reza is daar geknipt voor: hij is familie – een bloedverwant – en bovendien naief en kneedbaar.
 
Zorgvuldig heeft Ayaan de beroving uitgewerkt: de locatie, het tijdstip, de vluchtauto, de vluchtroute en een alibi. Er kan niets fout gaan. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis…
 
     

 
 
De bekende helden uit Percy Jackson en de Olympiers, De helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane bundelen hun krachten om samen te strijden tegen het kwaad.
In De zoon van Sobek onderzoekt Carter Kane geruchten over een monster dat gezien is op Long Island. Daar ontmoet hij de mysterieuze jongen Percy Jackson en hun ontmoeting is niet bepaald vriendelijk. De tovenaar en de halfgod moeten het samen opnemen tegen een gigantisch monster.
Een maand later ontmoet Annabeth Chase in De scepter van Serapsis de zus van Carter, Sadie. De dochter van Athena en de jonge magiër uit Brooklyn nemen het op tegen een vijand uit de oude wereld, Serapis. Nog verontrustender dan deze op macht beluste god zelf, is de openbaring dat hij wordt bestuurd door iemand die Sadie maar al te goed kent…
In De kroon van Ptolomy dreigen er nieuwe problemen. Een oude Egyptische magier genaamd Setne, is uit de dood opgestaan en experimenteert met Egyptische en Griekse magie in een poging om zelf een god te worden. Zijn krachten zijn zo groot, dat de vier helden samen zullen moeten werken om hem te verslaan.
 
     

 
 
Meet Lockwoord & Co: geestenbestrijders. Werknemers: de charismatische Anthony Lockwoord, de getalenteerde Lucy Carlyle en boekenwurm George.
 
Als het graf van een sinistere arts wordt geopend loopt alles verkeerd - een afgrijselijke geest wordt bevrijd en een gevaarlijk object wordt gestolen uit de kist. Lockwoord & Co moet het relikwie terugvinden voor de kracht ervan wordt ontketend. Een onmogelijke race tegen de klok barst los...
 
 
   
 
De zestienjarige Kate is goed in verdwijnen. Dat moet ook wel: na een mislukte missie in Indonesië voor de Young Detectives Agency waarbij ze moest infiltreren in een gewelddadige bende, moet ze rennen voor haar leven. Ze wordt verdacht van moord, en de bendeleiders willen wraak. Nathan krijgt van de YDA de taak om Kate te vinden, voordat haar vijanden dat doen. Hij is vastbesloten dit professioneel aan te pakken, maar als hij Kate vindt, wordt hij stapelverliefd op haar. Kunnen ze elkaar genoeg vertrouwen om samen de strijd aan te gaan? En, nog belangrijker, lukt het ze om in leven te blijven?
 
     
 
Het lot van hemel en aarde ligt in handen van één meisje...
 
Na een gewaagde ontsnapping zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.
 
Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid, maken beide kampen zich op voor oorlog. Penryn en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

 

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen