Chicklit.nl top 6: november 2015

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móét lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

 

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

 

 
 
 
 
Nikki's jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.
 
Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.
 
Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?
 
Gillian King heeft haar stijl gevonden. Ze is op haar best in mozaïekverhalen, waarin je meeleeft met alle personages. Dankzij de subtiele humor en herkenbare situaties leest Alles of niets! heerlijk weg.
 
     

Winter in New York - Chantal van Gastel

In 'Winter in New York' verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In 'Een kerstbelofte' staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in 'Stop!' brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

 
     

 
Tussen verlangen en verdorvenheid, tussen geheimen en gekte, ligt het summum van angst.
 
In de nasleep van een familietragedie wordt Edith Cushing verscheurd door haar liefde voor een jeugdvriend en een mysterieuze buitenstaander die haar probeert te verleiden. Ze probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar verleden en komt terecht in een huis dat ademt, bloedt... en onthoudt.
 
     

 

Onverminderd - Rebecca Yarros

Onverminderd, het meeslepende debuut van Rebecca Yarros

 

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten... Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?
 
   

Aardzee - Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin werd recent bekroond met Amerika's belangrijkste literaire oeuvreprijs: de National Book Foundation's Medal for Distinguished Contribution to American Letters. Daarom brengt Boekerij haar bekendste trilogie in een uitvoering die dit meesterwerk verdient. In Aardzee volgen we een legendarische tovenaar vanaf het eerste gebruik van zijn gave tot aan het toppunt van zijn macht en wijsheid. Als jongen wordt Ged naar het eiland Roke gestuurd om de ware weg van de magie te leren. Ondanks onbezonnen daden met verschrikkelijke gevolgen brengt Ged het tot Archimagus en helpt hij de Hogepriesteres Tenar te ontsnappen uit haar gevangenschap. Geds queesten herstellen de balans tussen goed en kwaad. Maar het kwaad slaat terug...

     
 
Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots en schitterend zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie, en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter. Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar. Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed - nu een overwoekerde ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn...

 

Welke boeken gaan meteen op jouw verlanglijstje?

 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag boeken top 6

  • Chicklit.nl top 6: februari 2019

  • De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023' verkiezing

  • Chicklit.nl top 6: juli 2015

  • Young Adult top 6: oktober 2015

Zoek in artikelen