Chicklit.nl boek van het jaar 2015: stem op jouw favoriet!

We kunnen met zekerheid zeggen dat 2015 een prachtig jaar was voor boeken. Zoveel ontzettend goede boeken, dat het behoorlijk lastig wordt om daar een favoriet uit te kiezen. Gelukkig mogen jullie ons daarbij helpen. Stem op jouw favoriet voor Chicklit's boek van het jaar 2015!

Het jaar 2015 was niet alleen een prachtig jaar voor de boekenwereld, maar ook voor Chicklit zelf. We lanceerden niet alleen onze nieuwe website in februari, maar zagen onze bezoekersaantallen ook enorm stijgen. En daar mogen we jullie voor bedanken! Wij zijn heel benieuwd wat ons in 2016 te wachten staat, en we hopen jullie weer terug te zien op onze website.

 

Stemmen kan onderaan het artikel...

Boek van het jaar 2015
Wij hebben van het hele jaar 2015 voor de categorieën chicklit en young adult de beste 12 boeken gekozen. En nu is het aan jullie om voor de eerste categorie de enige échte winnaar te kiezen. Geloof ons, het wordt geen makkie om tussen die 12 boeken te kiezen. Je kunt stemmen vanaf 2 januari tot en met 31 januari in 2016.

De genomineerden

Sneeuwengelen

Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. ‘De sneeuwengelen’ noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, en de wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat een van hen kwam te overlijden...

Winter in New York

In 'Winter in New York' verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In 'Een kerstbelofte' staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in 'Stop!' brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Portret van een vrouw

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie's leven en reputatie op het spel...

Muren van glas

In de De ontmoeting leerde Nadine de succesvolle en dominante Daniel kennen en verloor ze langzaamaan de grip op haar leven. In Harde grenzen heeft ze haar relatie met hem verbroken, maar is Daniel niet van plan haar op te geven. Als Nadine vervolgens de waarheid over haar verslavende minnaar ontdekt staat ze voor een moeilijke keuze. Hoe zal het Nadine en Daniel in deel 3 vergaan? Voor liefhebbers van Fifty Shades (Vijftig tinten) van E.L. James en Crossfire van Sylvia Day.

Grey

Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt.

 

Je bent geweldig

Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven.

Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen.

Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat.

Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?

Het meisje in de trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Lieve mama

Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen...

Niets is wat het lijkt in deze nieuwste topthriller van Esther Verhoef.

Rode letters

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt…

Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Versplinterd

Versplinterd, de schitterende debuutroman van Dani Atkins, is voor alle fans van Jojo Moyes' Voor jou. Het boek ging in Engeland al ruim 300.000 keer over de toonbank en heeft een schare trouwe fans opgebouwd. Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. 

Als padden schreeuwen

Als padden schreeuwen is de nieuwe spannende thriller van bestsellerauteur Lieneke Dijkzeul. Naakt en volkomen hulpeloos ligt Charlotte van den Broecke na een val op de koude vloer van

haar badkamer. Ze is ervan overtuigd dat dit haar dood wordt. Ze wordt gered, overleeft, maar raakt geobsedeerd door het idee dat ze wraak moet nemen op haar redders. Ze bedenkt een even simpel als doeltreffend plan. In `Als padden schreeuwen laat Dijkzeul in haar kenmerkende ragfijne stijl zien hoe onmacht kan uitgroeien tot wraak.

Het Rosie effect

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.

     

     

Stem voor Chicklit.nl boek van het jaar 2015
Email:
Sneeuwengelen
Winter in New York
Portret van een vrouw
Muren van glas 3
Grey
Je bent geweldig
Het meisje in de trein
Lieve mama
Rode letters
Versplinterd
Als padden schreeuwen
Het Rosie effect
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen