Young Adult top 6: mei 2016

Deze maand hebben wij weer een mooie Top 6 voor jullie. Met een aantal prachtige Young Adult boeken met een boodschap erbij. En bekende schrijvers als James Dashner en Julie Kagawa! Kijk snel en laat ons weten welke jouw favoriet is...

 

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

Chicklit.nl top 6: mei 2016

Het 2de boek van Tess - Miriam Bruijstens

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door. Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden? 

 

Lees hier de recensie

De moordopdracht - James Dashner

Vóór het bestaan van WICKED, voordat de Laar was gebouwd en voordat Thomas in het labyrint terechtkwam, werd de aarde geteisterd door zonnevlammen. Mark en Trina wisten die te overleven. Dat bleek een peulenschil bij wat nog zou volgen. Een onheilspellend virus raast over de aardbol. Het muteert en het ziet ernaar uit dat de mensheid volledig zal worden weggevaagd. Mark en Trina zijn er echter van overtuigd dat er een mogelijkheid moet bestaan om niet ten onder te gaan. Ze zijn vastbesloten om te overleven. Maar in deze bijna vergane wereld heeft alles zijn prijs, en ben je voor sommigen dood meer waard dan levend.

Lees hier de recensie


 

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht... en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Lees hier de recensie

Alles wat je lief is - Nicola Yoon

Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… 
 

Lees hier de recensie

 

In het spoor van de eclips - Bronagh Curran

Natt Dobs
Het leven zit de 15-jarige Nat Dobbs niet echt mee. Hij stottert, is mager en bepaald geen sociaal genie. Hij doet wel zijn best om goed in de groep te passen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde hij met zijn onderbroek op zijn enkels - op de lokale televisie.

De eclips achterna
De schaamte na dit incident is zo groot dat Nats ouders besluiten naar een ander dorp te verhuizen. Daar leert Nat Milo Quincey kennen. Milo, een 65-jarige kluizenaar met ALS, luistert tenminste naar hem. Als Milo Nat vertelt dat hij heel graag de totale zonsverduistering in Kentucky zou willen zien - de eerste in de VS in 35 jaar - besluit Nat dat hij mee wil gaan. Tot Nats grote vreugde stemt dorpsbeauty Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn. De road trip wordt een onverwacht succes en de drie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar een tragisch ongeval wacht hen in de duisternis.

Lees hier de recensie

The Iron Fey - Call of the Forgotten 3, De IJzerstrijder - Julie Kagawa

De IJzerprins heeft ons allemaal verraden... Hij heeft me vermoord. Maar toen werd ik wakker... Mijn naam is Ethan Chase, en ik was er bijna geweest nadat mijn neef Keirran zijn zwaard in mijn buik stak. Wonderbaarlijk genoeg heb ik het overleefd, maar blijkbaar heb ik heel wat gemist terwijl ik bewusteloos was. De onzichtbare sluier, die de mensenwereld van de wereld van de fae scheidt, is heel even weggetrokken. Hoewel de mensen maar een glimp van Nimmernimmer hebben opgevangen, brak de pleuris uit! En met alle emoties die dat opriep, kon de Vergeten Koningin haar krachten terugkrijgen. Shit happens... Nu leidt Keirran het leger van Vergeten fae in een opstand tegen de oude rijken van Zomer en Winter. Ik haat die magische rotwereld, maar hier kan ik mijn neef dus echt niet mee weg laten komen! Wat voor regels ik er ook voor moet overtreden, ik zál hem tegenhouden! Zelfs als dat betekent dat ik moet gaan samenwerken met mijn oude vijanden, de fae... 

Lees hier de recensie

Welke ga jij lezen?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

  • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

  • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

  • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen