Young Adult top 6: januari 2017 

De feestmaand is weer achter de rug dus dat betekent dat we weer tijd hebben om te lezen. Correctie: om heel veel te lezen. Voor de Young Adult lovers onder ons hebben we daarom een fijn lijstje gemaakt met het lekkerste leesvoer voor januari. 

Lees hier ook de Chicklit.nl top 6: januari 2017

De Kraaien 2: Kraai & Koninkrijk

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven - ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz' sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam - een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

Lees hier de recensie

The Diabolic

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

Duizend hoog

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt 'wie hoog klimt kan laag vallen' wel heel letterlijk...

Lees hier de recensie.
Geek Girl #5: Bekent kleur

Geeky fotomodel Harriet Manners weet een hoop - maar het zijn eerlijk gezegd vrij nutteloze feitjes. Ze weet bijvoorbeeld dat vogelbekdieren geen maag hebben. Ze weet dat er ooit veertien eekhoorns zijn vastgehouden als spionnen. Ze weet dat er maar één vlag in de wereld is waar een gebouw op staat. En voor het eerst weet Harriet nu ook wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan... 

Lees hier de recensie.
Slaves - Raven 1

Het jaar 2558. Raven is een opstandige laatstejaarsleerlinge aan een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven leven niet lang. Hun einde is meestal gruwelijk. Raven is voorbestemd om te worden overgeleverd aan de willekeur van haar toekomstige meester. Als ze aan de machtige Genoot Ghassan Aboud wordt verkocht, lijkt ze aan haar lot te kunnen ontsnappen. Tot Ghassan wordt vermoord en Raven als schuldige wordt aangewezen. Raven belandt in een wespennest van intriges, waarin ze alles op alles moet zetten om te overleven. Raven 1 is het indrukwekkende, filmisch geschreven eerste boek van de youngadultserie Slaves. De grimmige toekomstwereld die hier wordt opgeroepen, heeft wortels in de huidige samenleving.

Lees hier de recensie.
Rebel (Reboot 2)

Wren en Callum zijn ontsnapt en hopen in het noorden een vrij bestaan te kunnen opbouwen. Maar als ze aankomen in het Rebootreservaat, is dat niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. De bloeddorstige beheerder van het reservaat, Micah Honderddrieënzestig, wil een allesverwoestende oorlog beginnen tegen de mensen. En terwijl Wrens instincten haar vertellen dat ze de wildernis in moet vluchten en het slagveld ver achter zich moet laten, weigert Callum zijn menselijke familie te laten vermoorden. Als Micah het ultieme verraad pleegt, wordt de keuze voor hen gemaakt. Maar Micah heeft ook één fatale beslissing gemaakt: hij heeft Wren en Callum zwaar onderschat.

Lees hier de recensie.

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

  • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

Zoek in artikelen