Chicklit.nl top 6: januari 2017

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens en… nieuwe boeken. In 2017 ga jij natuurlijk weer heel wat boeken verslinden, maar de juiste kiezen kans soms lastig zijn. Laat ons je inspireren. Dit zijn heerlijke boeken voor januari. 

Lees ook de Young Adult top 6: januari 2017

Schaduwkinderen

Officier van justitie Jules Declerck krijgt de leiding over het politieonderzoek naar de dood van een man en een kind die zijn omgekomen bij een auto- explosie. Vrijwel meteen beseft Jules dat er veel meer aan de hand is. Als korte tijd later een tweede explosie volgt, bijt ze zich nog steviger vast in de zaak. Wanneer haar ex - journalist Harry Simones - zich er heimelijk mee gaat bemoeien, brengt hij Jules onbedoeld in gevaar.

Lees hier de recensie
Bridget Jones’ baby 

Goed nieuws voor alle fans: Bridget Jones is terug met een nieuw avontuur, en hoe! Haar biologische klok tikt en na een reeks typische Bridget-scenario's blijkt ze uiteindelijk zwanger te zijn - maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.Ongevraagd krijgt ze de bizarste adviezen van dronken singles en zelfgenoegzame moeders, belandt ze in echo's die eindigen in totale chaos en verliest ze haar kalmte in de hectiek van zwangerschapscursussen. Romantiek, vreugde en wanhoop gaan hand in hand, en dat allemaal overschaduwd door de ongemakkelijkste vraag ooit: wie is eigenlijk de vader van het kind?

Lees hier de recensie

Broedertwist

Henry Quinn doorstond zijn tijd in de gevangenis dankzij zijn vriendschap met Evan Riggs, een countryzanger die een moord beging en nu levenslang uitzit. Op de dag van zijn vrijlating belooft Henry dat hij Evans dochter zal opsporen en haar een brief zal overhandigen. Een dochter die Evan zelf nooit heeft ontmoet. Henry gaat op weg naar het kleine stadje in Texas waar Evan opgroeide en waar diens broer Carson inmiddels sheriff is. Er is geen spoor van het meisje en Carson beweert niets te weten van haar woon- of verblijfplaats. Maar Henry geeft niet zomaar op; beloofd is immers beloofd. Wanneer Carson zich steeds vijandiger gaat gedragen, realiseert Evan zich dat er veel broeit onder het oppervlak va nhet rustige stadje. Wat dreef de broers ooit uit elkaar en wat is er met Evans dochter gebeurd?

Lees hier de recensie

Waar is ze?

Sorry voor deze algemene mail, maar ik heb jullie hulp hard nodig. Mijn peetdochter, Coco Jackson, verdween uit het vakantiehuis in Bournemouth waar ze met haar familie verbleef in de nacht van zondag op maandag 29/30 augustus. Opeens was ze er niet meer. Coco is drie jaar oud. Als Coco, een van een tweeling, tijdens een familieweekend verdwijnt, ontstaat er mediahype. Haar ouders zijn rijk en invloedrijk, net als alle vrienden met wie ze op vakantie waren dat weekend aan zee. Wat is er echt met Coco gebeurd? Twaalf jaar later komt het gezelschap weer bij elkaar voor een herdenkingsweekend. Coco's vader is overleden en de onderhuidse spanning is voelbaar. De donkerste geheimen worden langzaam blootgelegd...

Lees hier de recensie
Kerstdagen
 
Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf (plus één) betoverende (kerst)verhalen voor de donkere, koude avonden. In een afgelegen victoriaans huis aan zee, tijdens de langste nacht van het jaar, hoort de eenzame logé mysterieuze geluiden op zolder. Een vrouw met een gebroken hart wordt getroost door een filosofische fee met een kerstboom op haar hoofd. Een ezel geeft zijn bijzondere visie op het verhaal van de geboorte van Jezus. En in het laatste verhaal vertelt Winterson over haar eigen bijzondere kerstherinneringen. Of ze nou heidens of Bijbels of gothic of autobiografisch zijn, de verhalen in Kerstdagen zullen onze kinderlijke verbazing over en geloof in de kerst opnieuw aanwakkeren. Twaalf verhalen plus één plus open haard plus kopje thee = de perfecte winteravond.

Lees hier de recensie

Duivelspact

Sommige mensen hebben alles: geld, gezondheid en geluk. Marijn Bentink van Heemstede is er een korte periode in haar leven van overtuigd dat ze tot deze categorie behoort, tot het noodlot het tegendeel bewijst. Het lukt Marijn om de zwartste dag die ze meemaakte te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving? Ze maakt een keuze. Met alle gevolgen vandien. 

Lees hier de recensie


Welk boek lijkt jou wel wat? 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen