Young Adult top 6: januari 2018

Het is tijd om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te beginnen. En een nieuw jaar betekent natuurlijk weer nieuwe boeken! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een leuke top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. Hieronder vind je het lijstje met de beste Young Adult boeken voor januari. Er zit vast wel een geweldig Young Adult boek bij waarmee jij het nieuwe jaar goed kan beginnen!

Iskari: De laatste Namsara

Iskari: De laatste Namsara - Kristen Ciccarelli

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger. Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad. Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Lees hier de recensie

Het boek van stof

Het boek van Stof - Philip Pullman

Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen - maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby'tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?


Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.

Lees hier de recensie

Rebel

The 100: Rebel - Kass Morgan

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en heeft eeuwen overleefd in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Het is een maand nadat honderd jeugddelinquenten naar de aarde zijn gestuurd om deze te verkennen. Ondertussen hebben ook de kolonisten zich aangesloten en zijn de 100 leiders geworden in de nieuwe samenleving.

De Kolonisten en aardbewoners vieren hun eerste feestdag samen als ze plotseling worden aangevallen door een groep vreemdelingen. De nieuwkomers vermoorden een groot aantal mensen, nemen anderen gevangen en stelen belangrijke voorraden. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat Wells, Octavia en Glass gevangen zijn genomen, zweren ze hen te bevrijden. Maar dat is niet gemakkelijk als je het niet eens kunt worden.

Ondertussen worden Wells, Octavia en Glass langzaam gehersenspoeld door de vreemde sekte die hen gevangen houdt. De diep religieuze leden van de sekte hebben maar één doel: zo veel mogelijk mensen inlijven en de planeet ‘genezen’… door de mensheid te vernietigen.

Lees hier de recensie

Nooit meer thuis

Nooit meer thuis - Martine Letterie

Lily houdt met beide handen de reling vast. Haar handen zijn glad van het zweet, maar ze laat niet los. Alles wat ze ziet, wil ze opslaan in haar geheugen. Het zijn misschien wel de laatste beelden van haar moederland.

Lily en haar familie vertrekken noodgedwongen uit Indië, dat voortaan Indonesië heet. Ze zijn niet meer welkom in het land waar Lily is opgegroeid. In Nederland is het koud – en heel anders dan alles wat Lily vertrouwd is. Zal ze zich hier ooit thuis gaan voelen? En wie is de man die ze soms voor zich ziet? Het lijkt alsof hij een boodschap voor haar heeft. Wat wil hij haar vertellen? Op een dag herkent ze hem op een foto…

Lees hier de recensie

Wonderland

Wonderland - Jennefer Minkman e.a.

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers 'Let it snow' en 'My True Love Gave To Me' hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: 'Wonderland' bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

Lees hier de recensie

Luchtpirateb

Luchtpiraten - Dan Walker

Zoya Delarose wordt door luchtpiraten 'gestolen' uit het weeshuis waar ze woont. Tussen de wolken aan boord van het luchtschip The Dragonfly ontdekt Zoya een wereld van meteorietstormen, zwaardgevechten, nachtelijke overvallen, drijvende eilanden en de lang verloren schat waar iedereen op uit is. Met een levensgevaarlijke vijand op de loer vindt Zoya de kracht om haar angsten onder ogen te zien en vindt ze letterlijk de sleutel van haar lot.

Lees hier de recensie

 

Welk Young Adult boek ga jij in januari lezen?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen