Young Adult top 6: februari 2018

De tijd vliegt voorbij en we zitten inmiddels alweer in de tweede maand van 2018! Een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe boeken zijn om te lezen! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. En deze maand hadden wij heel erg veel toppers, dus we hebben een moeilijke keuze moeten maken! Maar het is gelukt en hieronder vind je het een lijstje met de beste Young Adult boeken voor februari.

Spiegel - Cara Delevinge

Misschien ben ik wel helemaal niet degene die ik altijd dacht te zijn.
Misschien ben ik eigenlijk wel door en door slecht...

De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.
De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk - en elkaar?

Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel kan nooit meer worden gemaakt.

Lees hier de recensie

Alter Ego - Marissa Meyer

Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden - behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn...

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Lees hier de recensie

Kamp Halfbloed Vertrouwelijk - Rick Riordan

Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed (zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen). Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo'n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als "Wat is dit eigenlijk voor plek?' en "Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?' Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is. Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met inside information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

Lees hier de recensie

Geek Girl 6: Voor altijd - Holly Smale

Geek Harriet Manners wist altijd al veel, maar tijdens haar modellencarrière heeft ze een hoop bijgeleerd. Dat modellenwerk geen garantie is voor populariteit bijvoorbeeld (net zomin als eindeloos veel lijstjes maken). Dat de mensen die van je houden je nemen zoals je bent. En dat je niet altijd op statistieken kunt vertrouwen... Want statistisch gezien heb je meer kans je Australische ex-vriendje níét tegen te komen in Australië dan wel. Maar natuurlijk loopt Harriet hem tegen het gebruinde lijf, en dat terwijl bijna-maar-nog-niet-helemaal-vriendje Jasper thuis in Engeland is gebleven. Kan dat wel goed gaan?

Lees hier de recensie

Summoner 2: De Edele - Taran Matharu

Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft.
Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit.
Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

Lees hier de recensie

Spellcaster 1: Zwartspreuk - Claudia Gray

Nadia stamt af van heksen. Wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen...

Lees hier de recensie

 

Welk boek ga jij in februari lezen?

Nieuwste artikelen

  • De geest in het plafond - Emily Jackman

  • Een schot in de roos - Iris Visser

  • Valentijn Kraai en meneer Dood – Jenny Spangler

  • Ooievaarsblues - Bart Chabot

  • Gezinsverpakking - De Chabotten

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • Young Adult top 6: april 2017

  • Young Adult top 6: juni 2017

  • Young Adult top 6: juli

Zoek in artikelen