• onze waardering

IJs RECENSIE

IJslolly’s, ijstaarten, parfait, terrines, paletas, sorbetijs, roomijs, klassiek ijs, speciaal ijs. In Ijs deelt chef-kok Elisabeth Johansson haar honderd beste recepten voor, je raadt het al, ijs en alles daar omheen. Zout karamel ijs, whiskey ijs, dropijslolly’s in witte choco, vlierbloesem-perenijslolly’s, mudcake-ijstaart. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat erin. Het ene ijsje nog lekkerder dan het andere. Van dit kookboek ga je watertanden.

De recepten zijn duidelijk beschreven en de afbeeldingen zijn prachtig. Wat alleen ver-schrik-ke-lijk jammer is, en eigenlijk is jammer hier een understatement, is dat je bij veel soorten ijs niet ontkomt aan het gebruik van een ijsmachine. En die ijsmachine dat is voor mij echt een “later als ik groot ben”-dingetje, want voorlopig ben ik iets te platzak om me zo’n dure machine te kunnen veroorloven. Wat ik wel een beetje mis is een goede beschrijving van zo’n ijsmachine. Ik weet wel dat je bij zo’n apparaat een gratis handleiding krijgt, maar ik raak die altijd kwijt en ik vind het handig als zoiets nog even kort in het boek staat, dat ik dan toch al in m’n handen heb. Maar dit is natuurlijk maar bijzaak.

Johansson schrijft terecht dat je alle recepten ook wel zonder ijsmachine kan maken, maar dat het ijs dan toch een stuk minder romig wordt. Gelukkig blijven de ijslolly’s, de parfaits en de roomkaas ijsjes over. Dus ook zonder mooie machine kun je helemaal los gaan.

Het leukst vind ik de ijslolly’s die gebaseerd zijn op verschillende klassieke cocktails. Zo kun je in plaats van een welkomstdrankje een welkomstijsje maken. Ik zie het al helemaal zitten. Een super gezellig tuinfeest met heerlijke ijsjes. Ik ben er klaar voor, het wachten is op de zon.

Wat is jouw favoriete ijsje?

Ijs

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    IJS bevat alles wat je moet weten om te slagen met je eigen home-made ijs! Chef-kok Elisabeth Johansson deelt haar honderd beste recepten voor alle soorten ijs - het romige ijs dat je maakt met een ijsmachine, maar ook talloze ijssoorten die zonder machine te maken zijn, zoals verfrissende sorbets en granités, heerlijke parfaits en semi-freddo's Bijzonder aan IJS zijn de recepten voor 'ouderwetse' ijslolly's, gemaakt van vers fruit, kruiden en yoghurt, recepten voor ijstaarten, brownie-ijs en klassiekers zoals Banana Split. IJS laat je kennismaken met tal van nieuwe smaken, van vlierbessen, frambozen, bosbessen, vanille, chocolade, rum raisin en stracciatella tot zoethout, rozenbottel, munt, meloen en kastanje. Er zijn ook recepten voor verschillende ijsaccessoires, zoals zelfgemaakte hagelslag, ijshoorntjes en ijswafels om zelf te bakken, alsmede diverse ijssauzen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Rudolph’s cupcakes compleet

  • Recepten voor mini potjes

  • Rudolph's Bakery

Zoek in artikelen