• onze waardering

Recensie: De Huid RECENSIE

Voordat ik De Huid begon te lezen, zag ik Yael Adler aan tafel bij Humberto Tan bij RTL Late Night. Haar boodschap dat zeep helemaal niet nodig is, leverde daar op z'n minst wat gefronste wenkbrauwen op. Sterker nog, volgens de schrijfster ga je stinken van het te vaak gebruiken van zeep! Bij alles wat ze schrijft, onderbouwt Adler op wetenschappelijke wijze waarom het wel of niet nodig is. Maar laat je daar niet door afschrikken, want tegelijkertijd heeft ze een goed leesbare, begrijpelijke schrijfstijl die niet al te theoretisch is. Het zijn redelijk korte stukjes tekst per onderwerp, de schrijfster weet de soms ingewikkelde materie praktisch, kort en bondig uit te leggen. Het helpt ook dat je als lezer af en toe rechtstreeks aangesproken wordt. Een voorbeeld: 'Ja ja, ik begrijp je argument dat onze huidige denkbeelden over hygiëne sinds de steentijd natuurlijk zijn veranderd. Maar maak je geen zorgen: als we gezond zijn en niet net een marathon in een oud synthetisch t-shirt achter de rug hebben, ruikt ons lichaam helemaal niet naar.'

In De Huid leert Adler ons wat de huid is, wat de huid doet, wat je kan aflezen aan bepaalde signalen van je huid, maar ook wat je huid nodig heeft (en wat niet). Het boek is opgesplitst in een aantal delen. Het eerste deel gaat over de vier verschillende huidlagen. In het tweede deel komt aan de orde hoe de huid verandert naarmate je ouder wordt, wat de zon doet met de huid en hoe je jezelf daar het beste tegen kan beschermen, wat wassen en zeep doen met de huid, en gaat Adler in op zaken als botox en tatoeages. Deel drie staat in het teken van erogene zones. In het vierde deel wordt uitgelegd wat de invloed van voeding en levensstijl is op de huid. Zo valt te lezen dat het voor 90% van de mensen in feite onzin is om glutenvrij te eten, én waarom. Ook gaat de schrijfster in dit deel in op verschillende huidziektes. Deel vijf gaat over je huid als spiegel van je ziel en emoties. Waarom je straalt als je gelukkig en ontspannen bent, en rood wordt als je bijvoorbeeld in het middelpunt van belangstelling staat. Wie kent het niet, het blozen als je een presentatie moet geven voor een grote groep? Tenslotte is er nog een bijlage over de zin en onzin van huismiddeltjes. Kortom: De Huid is heel compleet, alles wat je ooit hebt willen weten over de huid is hierin te vinden.

Dit boek is vooral een aanrader als je een bovengemiddelde interesse hebt in gezondheid, beauty en verzorging. De tips zijn niet allemaal vernieuwend, zo weten we allemaal wel dat mensen met een wat lichtere huid tijdens bepaalde uren uit de zon moeten blijven, zich moeten insmeren en kleding moeten dragen om niet te verbranden. Maar door de nuchtere en duidelijke manier van schrijven van Yael Adler mag dit boek niet ontbreken in de collectie van de liefhebber!

De huid

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De huid van Yael Adler staat vol feiten, inzichten en handige adviezen met betrekking tot onze huid.Waarom is douchen bijvoorbeeld beter dan baden? Waarom zweten we als we het warm hebben? Waarom is peeling gevaarlijk? Waarom krijgen we vlekken in onze nek als we onzeker zijn? Hoe werkt sensualiteit? Hoe krijg je glanzend haar? Verraadt je huid echt wat je graag eet en drinkt? Yael Adler is een bekende huidspecialiste die enthousiast en toegankelijk schrijft voor jong en oud. De informatie die ze geeft is wetenschappelijk onderbouwd, heel breed en gericht op de praktijk.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Wat vooraf ging

  • Recensie: Koud opgediend

  • Recensie: Pitch Perfect 2 (BIOS)

Zoek in artikelen