• onze waardering

Recensie: Kill the Boy Band RECENSIE

'Je vraagt je ondertussen waarschijnlijk af wat een vijftienjarige fangirl nu eigenlijk kan uitrichten. Dat is de verkeerde vraag. Mensen kunnen een hoop ellende aanrichten als ze op de rand van de afgrond staan, en wij fans balanceerden voortdurend op de rand.'

The Ruperts zijn een ontzettend populaire boyband, die is ontstaan nadat er bij een talentenshow vier jongens bij elkaar zijn gezet. De vier jongens heten allemaal Rupert dus de naam was snel gekozen. Vier fangirls hebben er alles voor over om zo dicht mogelijk bij ze te komen. Maar de boel loopt al snel uit de hand: voor ze het weten hebben ze hun minst favoriete Rupert op hun hotelkamer met roze panty's vastgebonden. Hoe kon dat zo snel gaan? En nog belangrijker: wat gaan ze nu met hem doen?

In Kill the Boy Band draait het allemaal om fangirls. Erg fanatieke fangirls die op zijn zachtst gezegd een beetje doordraaien. Apple, Erin, Isabelle en de hoofdpersoon zijn hardcore fangirls en ze zijn bevriend geworden door hun gezamenlijke liefde voor de boy band. Ze hebben allemaal hun eigen favoriete Rupert en eigen manieren van fan-zijn.

Apple is een nogal hysterische fan, wiens droom uitkomt als ze Rupert P. gegijzeld houdt en dus lekker dichtbij hem kan zijn. Isabel is de zakelijke fan met een website over de band en ze leeft voor scoops en veel hits. En dan is er Erin, schijnbaar een heel beheerste fan, maar ook zij heeft haar eigen sluwe plannen. Als laatste is er de hoofdpersoon, wiens echte naam je niet te weten komt, maar ze is de brave van het stel. Ze is enigszins de voice of reason tijdens de ontvoering maar ook haar denken is niet objectief als het gaat om The Ruperts. Het zijn vier verschillende personages en het is erg leuk om over ze te lezen. Het zijn niet bepaald uitgediepte personages, maar ze weten wel te boeien in hun extreme gedrag.  

Hoewel Kill the Boy Band geen ijzersterk plot heeft, weet het toch te verrassen met bizarre plotwendingen. Goldy Moldavsky's schrijfstijl is heel vlot en het sterkste punt van dit verhaal is de humor. Je zult verschillende momenten hardop lachen of willen uitroepen 'Nee wat erg!'. Ook weet Moldavsky de spanning in het verhaal prima op te bouwen.

Kill the Boy Band is een hilarisch boek vol met zwarte humor. Het is niet een boek dat je erg serieus moet nemen, maar de bizarre situaties brengen je iedere keer aan het lachen. Wat zou jij doen als je een lid van jouw favoriete boyband voor je zelf hebt in een hotelkamer?

Kill the Boy Band

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen.

    Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten.

    We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel.

    Maar we hadden hem in handen - en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen.

    Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het.

    Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Verliefd XXL

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Spoorloos

Zoek in artikelen