• onze waardering

Recensie: Kleur je origami – Fauna RECENSIE

Kleurboeken zijn al enige jaren hot en Kleur je origami - Fauna doet hier nog een extra bovenop. Na het inkleuren ga je origami doen, de Japanse kunst van het vouwen van papier. Je kleurt als het ware je origamipapier zelf in, met de kleuren die jij mooi vindt, en vouwt er vervolgens een dier van.

De kleur- en vouwvellen kunnen, mits je enige voorzichtigheid betracht, netjes uit het boek gehaald worden zonder vervelende scheurtjes of lelijke randjes. Er komt geen schaar aan te pas, waardoor je ook niet het risico loopt op scheve randen en zijkanten.

Kleur je origami – Fauna van Caitlyn Keegan bevat 60 kleur- en vouwvellen van in totaal 20 verschillende dieren. Van ieder dier zijn er minimaal twee vellen, maar soms ook drie of vier die in ieder geval nooit hetzelfde zijn. De kleur- en vouwvellen kennen drie verschillende niveaus: beginners, gevorderden en vergevorderde. Het niveauverschil heeft betrekking op het origami: een muis of pinguïn vouwen is wat eenvoudiger dan een kraanvogel en zeker minder moeilijk dan een olifant of giraffe vouwen.

Kleur je origami – Fauna is een zorgvuldig samengesteld boek. De uitgever heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat je vouwproject goed kans van slagen heeft. Het is immers sneu als je het vel heel mooi hebt ingekleurd, maar het vouwen een grote mislukking wordt. Kleur je origami – Fauna begint met een korte uitleg en tips waarvan het verstandig is dat je die vooraf even doorneemt.

Op de kleur- en vouwvellen is duidelijk aangegeven wat de voor- en achterkant is. Veel dieren hebben aan beide zijden een in te kleuren patroon, dus het is wijs om vooral het papier in combinatie met eventuele viltstiften te testen op doordrukken. De delen die je na het vouwen niet ziet, zijn grijs gelaten waardoor je ze ook niet gaat inkleuren. Op de kleur- en vouwvellen zijn vouwlijnen aangegeven en in combinatie met de heldere stap-voor-stap-instructie voor het vouwen kan het bijna niet meer misgaan. Goed lezen en goed kijken, zeker bij de vergevorderde projecten, is het advies.

Voor deze recensie heeft mijn elfjarige dochter een pinguïn gekleurd en gevouwen. Het kleuren was een project waar ze meerdere weekenden mee bezig is geweest, omdat ze het mooi en netjes wilde doen. Ze heeft een mooie kleurencombinatie uitgezocht en de figuurtjes en bloemetjes zorgvuldig ingekleurd. Voor het vouwen riep ze enige hulp in, bang om het te verpesten. Maar, zoals eerder aangegeven, dat kan eigenlijk niet zolang je de instructies rustig maar volgt. Geduld is wel een vereiste, want waar mijn dochter uitgebreid de tijd nam om haar eerste project in te kleuren, zou ik daar persoonlijk niet de rust voor kunnen opbrengen.Kleur je origami – Fauna van Caitlyn Keegan is een leuke uitbreiding van het assortiment kleurboeken die er tegenwoordig voor oudere kinderen en volwassenen zijn. Juist het gaan vouwen van het vel tot een dier maakt het boek zeer de moeite waard. Kleur je origami – Fauna is geschikt voor jong en oud, in ieder geval zolang het wel goed zit met je fijne motoriek. En met zestig verschillende kleur- en vouwvellen ben je ook wel even zoet!

Fauna

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    60 dieren en vogels om te kleuren en te vouwen
    Kleur je origami - Fauna geeft een leuke twist aan de geliefde kleurboeken! Het boek bevat 60 projecten die je om kunt toveren in prachtige dieren. Elk project bevat uitneembare vellen met een origamipatroon dat je kunt inkleuren en vouwen. De heldere stap-voor-stapbeschrijvingen zorgen ervoor dat je gevouwen dieren er prachtig uit zullen zien.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • Het sleutelkruid - Paul Biegel

  • Recensie: Ginny Werkt

  • Daglicht - David Baldacci

Zoek in artikelen