• onze waardering

Recensie: Deliciously Ella – Smoothies & Juices RECENSIE

Smoothies & Juices van Deliciously Ella is een klein boekje met diverse recepten voor smoothies en sappen, maar ook meer info over hoeveel fruit er net in een sapje hoort te zitten en wat de opbouw van een smoothie is.

Je vindt in dit boekje niet enkel recepten terug op basis van groenten en fruit maar Ella maakt ook rijkelijk gebruik van noten, zaden, koffie, thee, enz. Ook kruiden en verschillende soorten melk komen terug in haar recepten.

In de recepten worden enkel verse producten gebruikt, zo kom je zelfs als je daarbuiten geen groenten en fruit eet, toch aan je dagelijkse dosis vitaminen op een lekkere, gezonde en frisse manier.

Op de achterflap van Smoothies & Juices wordt vermeld dat Ella voor haar smoothies en sappen enkel gebruik maakt van verse producten en dat zie je ook heel duidelijk terug in de ingrediëntenlijst van haar recepten. Zelfs notenmelk en notenpasta kan je dankzij de info die ze je geeft, helemaal zelf maken.

Het boekje zelf is klein maar praktisch, en bevat ondanks haar formaat toch zo'n dertig recepten waar je als ervaren of onervaren smoothie maker mee aan de slag kan. Sommige recepten zijn wel eenvoudiger te maken als anderen. En dan heb ik het vaak vooral over de ingrediënten.

Niet alles wat er gebruikt wordt in de smoothies en sappen valt namelijk eenvoudig te vinden in de supermarkt. Wel geeft ze dan de tip dat je de meeste van deze ingrediënten online kan bestellen bij natuurwinkels maar ik denk dat mensen die nog maar net beginnen met het zelf maken van smoothies en sappen, niet meteen een heel gamma aan vreemde producten gaan aanleggen, voor ze echt zeker weten dat het zelf bereiden van deze drankjes iets is wat ze willen blijven doen.

Omdat ik van mezelf weet dat ik niet iemand ben die constant sappen en smoothies voor mezelf (of andere gezinsleden) ga maken, besloot ik als beginneling om voor een iets eenvoudigere smoothie en juice te kiezen, namelijk de smoothie: Groene droom en de juice: Rode biet, wortel & gember.

Recept 1: Groene droom

Omdat ik 's morgens geen grote eter ben en de Groene droom werd voorgesteld als ontbijtsmoothie leek deze wel wat voor mij. Hij bevat ook, zoals ik al eerder aangaf, geen vreemde ingrediënten die je niet terug vindt in een lokale supermarkt.

Omdat ik de combinatie van avocado en ananas erg lekker en fris vindt, was deze smoothie voor mij ook erg geschikt om te drinken op een warme dag, want dan heb ik altijd nog minder honger als op een frissere dag.

Het maken van de smoothie is eigenlijk zo goed als geen werk, enkel je fruit en groenten schillen en ontpitten en deze samen met de amandelmelk in de blender zwieren. Eens je alle ingrediënten door elkaar gemixt hebt is het enkel nog een kwestie van je smoothie in een glas te gieten en te genieten van je fruitige ontbijt.

Recept 2: Rode biet, wortel en gember

Omdat het boek bestaat uit 2 categorieën namelijk smoothies en juices besloot ik om voor mijn tweede recept dan ook voor een juice te kiezen.

Ook deze keer weer een recept met ingrediënten die in elke supermarkt te vinden zijn. Namelijk de basis ingrediënten zoals al aangegeven in de titel van het recept: rode biet, wortel en gember.

Bij een juice voegt men, in tegenstelling tot bij een smoothie, geen melk toe. Je maakt deze sappen meestal ook niet met een blender, maar met een juicer, zodat je alle sap uit de producten kan persen zonder een dikke pap te verkrijgen.

Dit is uiteraard iets meer werk als blenden omdat je telkens maar kleine porties per keer kan persen en er veel vezels in de machine blijven zitten waarna je deze ook weer helemaal schoon moet maken. Maar al met al gaat het maken van verse sappen nog redelijk snel.

Ik was vooral verbaasd over hoeveel fruit en groenten je nodig hebt om één glaasje sap te maken. Maar uiteraard was dit sapje wel erg lekker en misschien in de toekomst zelfs voor herhaling vatbaar.

Dit boek krijgt van mij 3/5 hartjes. Het is een klein, mooi boekje met voldoende basisinformatie over sappen en smoothies en zo'n dertig recepten die er allemaal even lekker uit zien. Maar als ik het vergelijk, verschilt dit boekje eigenlijk niet veel van de andere smoothie en sap boeken die er reeds uitgegeven werden. Wat voor mij wel anders was, waren de smoothies op basis van koffie en thee. Deze kende ik nog niet, maar buiten die recepten was het een interessant receptenboekje maar geen echte hoogvlieger.

Deliciously Ella: smoothies & juices

  • Auteur:

    Ella Mills
  • Verschenen:

    6 maart 2017
  • Uitgave:

    ISBN 9789021565033
    Uitgever Kosmos
    80 pagina's
  • Uitgever:

    Kosmos
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    'Smoothies & Juices' van Ella Mills (Woodward) staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Dit is het ideale instapboek voor liefhebbers van gezonde drankjes! En omdat niet iedereen van zuiver groene smoothies houdt, voegt Deliciously Ella ook banaan, mango en cacao toe. Met elk van deze drankjes heb je al 3 tot 4 porties groente of fruit te pakken. Voor thuis of on the go.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen