• onze waardering

Recensie: Het geheim van de thee RECENSIE

'We zoeken allemaal antwoorden, maar het zijn de vragen die ons in leven houden, niet de antwoorden.' In Het geheim van de thee van Roberta Marasco gaat Elise op zoek naar antwoorden op de vragen die het leven voor haar in petto heeft. Haar moeder en haar tante zijn allebei overleden; haar vader heeft ze nooit gekend. Ze is opgegroeid bij haar moeder, die ze kent als een vrouw die weinig liefde had weg te geven. Over haar vader werd nooit gesproken: Elise weet niet beter dan dat hij jong gestorven is. Het enige wat ze met haar moeder lijkt te delen is hun liefde voor thee.

Elise is groot geworden binnen een kader van strenge regels: geen wonder dat ze zelf een hang naar perfectie heeft. Haar tante maakte het gemis goed en gaf de liefde die Elise zo hard nodig had. Nu zijn ze beiden overleden en ruimt Elise hun spullen op. Zou haar moeder nu werkelijk geen enkel aandenken aan haar vader bewaard hebben? Dan stuit ze op een bijzonder blikje met thee. Op de onderkant zit een sticker met de aanduiding 'Roccamori'. Elise weet dat dit de thee is, die ze nooit heeft mogen drinken, omdat hij zo bijzonder was voor haar moeder. Ze besluit om het geheim rond deze thee te ontrafelen en vertrekt naar Roccamori.

Met Het geheim van de thee heeft Roberta Marasco een romantisch boek geschreven. Het verhaal neemt je mee en boeit vanaf het begin. De setting leent zich prima voor dit verhaal: een middeleeuws stadje in Italië. Ogenschijnlijk verlaten, dromerig, maar met veel verborgen verhalen. Die verhalen komen tevoorschijn op de theemiddagen van de oude Vittoria. Langzaam maar zeker komt Elise achter haar verleden. Ze leert een moeder kennen, die ze nog nooit gekend heeft. Ze ontdekt dat vluchten voor het geluk geen enkele zin heeft en dat de hang naar perfectie niet alleen je eigen leven kan verwoesten, maar ook dat van een ander. Kan ze ontkomen aan de vloek die er ook op haar lijkt te rusten?

Het geheim van de thee is een heerlijk zomerboek, voor liefhebbers van 'lichte kost'. Lezers die op zoek zijn naar diepgang en originaliteit, zullen teleurgesteld worden: voor hen is het boek niet geschreven. Het verhaal is lichtvoetig en meeslepend, maar tegelijkertijd voorspelbaar. De leidmotieven thee en camelia's zijn mooi gekozen, al zijn de Wikipedia-achtige stukjes over de verschillende theesoorten wellicht niet voor iedereen interessant. 

Het geheim van de thee

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Tussen de spullen van haar overleden moeder vindt Elisa een mysterieus doosje bijzondere thee. Op het etiket staat de naam van een oud dorpje in Italië: Roccamori. Het is de thee die haar moeder zo koesterde dat zelfs Elisa hem niet mocht drinken. En niet alleen de thee, maar ook haar verleden bewaakte Elisa's moeder zorgvuldig.
    In een poging het geheim van de thee en het mysterie rondom haar moeder te ontrafelen, besluit Elisa naar Roccamori te gaan. In dat vergeten dorp verbergen de straten oude legendes. En dan komt ze een oude geliefde tegen...
    Zal het Elisa lukken om de antwoorden te vinden die ze zoekt, haar verleden los te laten en weer te durven vertrouwen op de liefde?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Mijn broer heet Jessica

  • Vegan pasta - Brianna Claxton

  • Super geloofwaardige theorie over Riverdale's Black Hood

Zoek in artikelen