• onze waardering

Recensie: Bowl Food RECENSIE

Recensie: Bowl Food - Chloë en Magali Szpyt

De winnaars van Mijn Pop-uprestaurant 2016, Chloë en Magali Szpyt, bundelen in Bowl Food hun favoriete bowlgerechten voor elke dag. Voor de zusjes zijn heerlijk gevulde kommetjes het ultieme comfortfood, want lekker veelzijdig en ideaal om te delen met vrienden en familie. Bovendien zijn hun bowls voedzaam en gezond. In dit boek staan ruim zestig eenvoudige bowlrecepten, met invloeden uit de wereldkeuken en met een knipoog naar hun roots. In dit sfeervol geïllustreerde kookboek komen soup bowls, small bowls, big bowls, pasta bowls en sweet bowls aan bod. Bij elk recept horen ook smaakmakers en toppings om je gerecht een persoonlijke toets te geven, en vooral om eindeloos te kunnen combineren.

Foodbowls zijn hipper dan hip op dit moment. Instagram staat vol met de meest kleurrijke bowls, de een nog prachtiger dan de ander. Op deze trend spelen de zusjes Szpyt goed in met hun kookboek Bowl Food. En: het moet worden gezegd, qua vormgeving en fotografie is Bowl Food een absoluut feestje te noemen. Het boek heeft een logische opbouw, waarbij de samenstelling van de verschillende Bowls wordt weergegeven en vervolgens komen de recepten aan bod. De indeling van de verschillende typen bowls is praktisch en daarmee goed bruikbaar. Ondanks de mooie fotografie spreken ze echter toch wat minder aan. Een aantal combinaties zijn tamelijk ingewikkeld qua ingrediënten en daarmee minder uitnodigend. Jammer aangezien Foodbowls het comfort food bij uitstek zijn om lekker (bijvoorbeeld) op de bank van te genieten. De zusjes geven echter ook een aantal tips ten aanzien van de opbouw van Foodbowls die erg handig zijn. Hierdoor kun je zelf gaan variëren en ook voor de minder ingewikkelde opties gaan.

Zelf maakte ik uit Bowl food de avocadosoep en de linzencurry. De eerstgenoemde was helaas niet erg lekker. Doordat de avocado koud was had het iets weg van een grote kom guacamole. Zonde van de avocado.

Verder maakte ik de linzencurry, die prima smaakte, maar wel erg pittig was. Wat extra kokosmelk en een extra tomaatje om het af te blussen waren een goede toevoeging geweest voor diegene die niet van al te pittig houden. Al met al gewoon een prima curry, maar verder niet heel bijzonder te noemen.

Bij het doorbladeren van Bowl Food en het maken van de recepten bleef me  steeds de gedachte bekruipen dat bowl food eigenlijk niets anders is dan een gewoon recept, alleen dan in een kommetje gestopt. Tja, en dan mist de receptuur in Bowl Food wel het een en ander, zowel wat betreft de alledaagse comfortfood gerechten, als het meer speciale weekendfood. Dat maakt Bowl Food van de zusjes Szpyt uiteindelijk tot een minder geslaagd kookboek.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Bowl Food - Chloë en Magali Szpyt

Bowl food

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De winnaars van Mijn Pop-uprestaurant 2016, Chloë en Magali Szpyt, bundelen in Bowl Food hun favoriete bowlgerechten voor elke dag. Voor de zusjes zijn heerlijk gevulde kommetjes het ultieme comfortfood, want lekker veelzijdig en ideaal om te delen met vrienden en familie. Bovendien zijn hun bowls voedzaam en gezond.In dit boek staan ruim zestig eenvoudige bowlrecepten, met invloeden uit de wereldkeuken en met een knipoog naar hun roots. In dit sfeervol geïllustreerde kookboek komen soup bowls, small bowls, big bowls, pasta bowls en sweet bowls aan bod.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De teaser trailer van Guardians of The Galaxy vol 2 is uit!

  • Recensie: House of Cards seizoen 6

  • Recensie: Henriëtte van Eyk

Zoek in artikelen