• onze waardering

Recensie: 28 dagen Bikini Body Guide RECENSIE

Recensie: 28 dagen Bikini Body Guide - Kayla Itsines

Kayla Itsines is de fitnessgoeroe uit Australië, met haar Bikini Body Guide heeft ze volgens haar eigen website al 10 miljoen mensen naar een gezonder leven geholpen.   Met bijna 400 pagina's en 200 recepten zou dit wel eens de fitness gids van 2017 kunnen zijn. 28 dagen Bikini Body Guide is zoals de naam al zegt een gids om in 28 dagen een bikini body te ontwikkelen. Bij sommigen gaan misschien de haren overeind staan bij de woorden 'bikini body', maar Kayla legt graag uit dat een bikini body niet een bepaald lichaamsgewicht, of een bepaalde maat of stijl is. 'Het is een gemoedstoestand waarin je zelfverzekerd, gezond en krachtig bent en je goed voelt over jezelf en je lichaam.' Naast deze tekst staat een foto van Kalya liggend op de grond met haar benen en armen gestrekt in de lucht terwijl ze een ananas vasthoudt. Haar lichaam mag er wezen, dat is één ding dat zeker is en het zijn mooie woorden maar zal het boek ook echt werken voor mensen die minder fit zijn?

Overal in het boek kijkt Kayla je in een sport-bh inclusief strakke buik, met een grote witte glimlach aan. Jonglerend met aardbeien en avocado's, waarschijnlijk uitnodigend bedoeld maar het kan enig ongenoegen opwekken. Dit ongenoegen verdwijnt echter langzaam bij het lezen van de teksten. Kayla Itsines is een personal trainer en weet heel goed waar zij mee bezig is. 28 dagen Bikini Body Guide blijkt al snel meer te zijn dan een boek vol recepten en oefeningen om in 28 dagen een bikini body te creëren. De eerste 90 pagina's, een kwart van het boek, worden in beslag genomen door nauwkeurige uitleg over gezonde voeding. Zo wordt er ingegaan op het belang van goede voeding, de functies van eiwitten, vetten, vezels en hoe om te gaan met voedselallergieën en intoleranties. Er volgt een uitleg van de werking van haar voedingsplan, eventuele vervangende maaltijden en hoe om te gaan met moeilijke situaties als lekkere trek, uit eten gaan en alcohol. Ze weet steeds meer sympathie te kweken bij de lezer en het 28 dagen maaltijdplan inclusief de bijbehorende fitness oefeningen zien er veelbelovend uit.

Honingsmoothie:

In 28 dagen Bikini Body Guide wordt er veel met kleuren, verschillende lettertypes en opbeurende quotes gewerkt. De informatie wordt kort maar krachtig en op een prettige manier overgebracht en de vele foto's van kleurrijk, fris voedsel zien er uitnodigend uit. Het overgrote deel van het boek wordt in beslag genomen door de 200 recepten, ingedeeld in 5 eetmomenten op een dag. Er wordt een voorbeeld maaltijdplan gegeven, maar je kan naar hartenlust schuiven met de verschillende weken en er zijn ook een aantal vervangende maaltijden opgenomen mocht je dingen niet lusten of niet kunnen eten. Maar wie goed naar de gerechten kijkt, ziet dat het veel van hetzelfde is. Veel blauwe bessen, yoghurt, rijstwafels, pindakaas, kip en appels. Sommige recepten bestaan ook maar uit twee ingrediënten zoals bijvoorbeeld de blauwe bessen smoothie: men neme yoghurt en blauwe bessen, gooien dit in de blender en klaar. An sich is hier niks mis mee, misschien is het zelfs wel goed te noemen, dit soort recepten zijn haalbaar voor mensen die hun eetpatroon moeten omgooien. Maar het lijkt enigszins eentonig en aan vegetariërs en veganisten is niet gedacht. Jammer is het ook dat er niet een soort basis boodschappenlijst is van de meest gebruikte ingrediënten. Nu heb je als lezer geen overzicht van de boodschappen en een raming van de kosten.  

Zelf heb ik veelal moeite met het verzinnen van gezonde snacks en daar biedt dit boek wel een uitkomst. Mijn 3 hoofdmaaltijden zijn over het algemeen best gezond, maar om 11 en 16 uur ga ik veelal de mist in. Daarom testte ik de honing smoothie en verplaatste de opgeklopte pindakaas&banaan als ontbijt naar een middagsnack. Voor beiden had ik de ingrediënten al in huis en was ik oprecht verbaasd over hoe weinig moeite het kostte om zo snel een lekkere en vullende snack te maken.

Opgeklopte Pindakaas en Banaan:

Dit is precies de kracht van 28 dagen Bikini Body Guide in mijn ogen. Ondanks dat er veel herhaling zit in de ingrediënten en de recepten veelal simpel te noemen zijn, weet het zo wel op een laagdrempelige manier een gezond eetpatroon aan de lezer te presenteren. Groot minpunt is naar mijn mening dat er geen alternatieven zijn voor vegetariërs en het gebrek aan inzicht in de kosten en moeite die gepaard zullen gaan met het maaltijdplan van Kayla Itsines. Daarom 4 hartjes voor dit boek. 

Dit was de Chicklit.nl recensie van 28 dagen Bikini Body Guide - Kayla Itsines

28 dagen Bikini Body Guide

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Van beginner tot pro: Kayla's aanpak werkt voor iedereen. Dit boek bevat een basisprogramma met work-outs van 28-minuten, praktische maaltijdplanners en 200 heerlijk recepten. Met gezond eten en trainen motiveert Kayla vrouwen om binnen een maand een strak lichaam te creëren. Kayla heeft miljoenen volgers op haar fitness community en social media en staat al jaren aan de internationale fitgirltop.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De appeltaart van hoop

  • Chicklit.nl top 6: november 2019

  • 20 kleine details in de Harry Potter boeken die je misschien gemist hebt

Zoek in artikelen