• onze waardering

Recensie: Clean Beauty RECENSIE

Recensie: Clean Beauty - Dominika Minarovic

Natuurlijke producten in combinatie met een klein budget is een hot topic en dat hebben de dames Dominika Minarovic en Elsie Rutterford goed begrepen. Gedreven vanuit het idee dat lichaamsverzorging op een natuurlijk en gezonde manier met pure producten moet kunnen, stelden zij hun boek Clean Beauty dan ook op. Daarbij starten ze met een inleiding over zichzelf zodat je als lezer een beetje een inschatting kan maken van wat voor vlees je in de kuip hebt voordat je hen op hun woord gaat geloven. Vervolgens krijg je een overzicht van enkele basisregels betreffende de bereidingen en het materiaal en dan volgen er nog een overzicht van de basis-ingrediënten en enkele 'lesjes' over de huid. De recepten zelf zijn verdeeld over 7 hoofdstukken, gerangschikt naar een lichaamsonderdeel of een schoonheidsactiviteit. Elk recept bevat steeds dezelfde onderdelen, namelijk de ingrediëntenlijst, waarvoor het product dient, hoe(lang) het te bewaren is, een uitleg over het te maken verzorgingsproduct, een stappenplan voor de bereiding en soms ook een nuttige tip. Het merendeel van de tekst gaat daarbij op aan de omschrijving. Dit mede omdat sommige recepten uit grootmoeders tijd dateren en zo goed als geen werk kennen (zoals de koffiescrub waarbij koffiedrab gemengd met olijfolie een scrub vormen).

Minarovic en Rutterford argumenteren dat het relatief eenvoudig is om alle recepten te maken en dat dat de ingrediënten terug te vinden zijn in de doorsnee supermarkt. Helaas wringt daar al meteen het eerst schoentje. Bij ingrediënten als sheaboter, wilgenbastextract of himalayzout lijken die supermarkten toch niet helemaal mee te zijn, al kunnen drogisterijen meestal wel een oplossing bieden. Met die horde overwonnen, kan men aan de slag met de recepten waarbij het volgende probleem zich aandient. De staat van het ingrediënt, net als de hoeveelheid of de bereidingswijze is niet altijd even goed beschreven. Vooral wanneer fruit zoals bananen worden gebruikt, is het moeilijk in te schatten of dat wel erg bruine of nog erg groene exemplaar ook zou kunnen werken. Uittesten is dan de boodschap. Bij de meeste recepten vormt dit echter geen probleem.

Pluspunten dan waarbij met stip op nummer één: er is veel aandacht uitgegaan aan het zo compleet mogelijk maken van de recepten. In Clean Beauty is er gedacht aan zo goed als elk schoonheidsproduct waarvoor dan een natuurlijk alternatief wordt aangeboden. Het boek is eveneens erg mooi en leuk opgesteld, met bijpassende, kleurrijke foto's. De recepten zijn gemakkelijk uit te voeren en nemen meestal niet al te veel tijd in beslag.

Clean Beauty van Dominika Minarovic en Elsie Rutterford is een handig naslagwerk met voor ieder wat wils. Hoewel sommige ingrediënten meer moeite vereisen om te bemachtigen, zijn de meeste recepten relatief eenvoudig en goed uit te voeren. Een aanrader voor iedereen die zelf aan de slag wilt met haar verzorgingsproducten. 

Dit was de Chicklit.nl recensie van Clean Beauty - Dominika Minarovic

Clean Beauty

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ontdek met Clean Beauty hoe gemakkelijk het is om zelf je schoonheidsproducten te maken. Betaal niet langer de hoofdprijs voor dure merken gezichtscrèmes of lotions waarvan de lijst met ingrediënten leest als een scheikundeboek. Dominika en Elsie dagen je uit om zelf de controle te houden over wat je op je gezicht of in je haar smeert. Ze zijn de bedenkers van luxueuze schoonheidsproducten die vol zitten met goede vitaminen en mineralen. Scrub die rotdag van je af met een koffie bodyscrub, verwen jezelf met een herstellend warm bad met kokosmelk of herstel je gespleten haarpunten met een banaanmasker. Met een home made recept los je elk beautyprobleem in een oogwenk op.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De geniale vriendin

  • Boeklancering: Strak Pakje - Escape-lit voor wie echt wil ontspannen

  • Dit gaat er gebeuren in het nieuwe seizoen van Teen Wolf

Zoek in artikelen