• onze waardering

Recensie: Machtsvertoon RECENSIE

Recensie: Machtsvertoon - Mike Nicol

In Machtsvertoon maken wij kennis met een aantal leden van verschillende bendes uit Kaapstad, Zuid- Afrika. Titus Anders is een van de hoofdpersonages en wordt Titus de Onaantastbare genoemd. Hij laat niet met zich sollen. Zijn zoons Luc en Quint maken deel uit van zijn bende de Pretty Boys. Zijn zoon Boetie is zojuist vermoord door vermoedelijk een bendelid van de Mongols. Titus heeft nog een dochter Lavinia. Lavinia is verloofd met Rings, een oud bendelid en nu politicus. Rings blijkt niet diegene te zijn, wie hij zegt dat hij is. Aan het hoofd van de Mongols staat de bloedmooie Tamora Gools. Zij geeft opdrachten aan haar chauffeur/ minnaar Black Aron en de Rus.

Krista Bishop en Tami Mogale runnen een beveiligingsservice voor vrouwen. Krista Bishop is de dochter van een oude wapenhandelaar Mace Bishop. Krista krijgt een opdracht van de geheime dienst. Zij moeten twee Chinese zakenlieden beveiligen en kunnen hier geen ‘nee’ tegen zeggen. De Chinezen proberen de macht over te nemen in de illegale handel van abalone. Dit is een zeldzame zeevrucht en gewild in China.

Mike Nicol is door de critici geroemd door zijn eerder verschenen Kaapstad trilogie. Toen bekend gemaakt werd dat hij een vervolgserie aan het schijven was, werd dit zeer enthousiast ontvangen. Aangezien ik een groot liefhebber ben van thrillers en actieboeken, werd mijn nieuwsgierigheid voor Mike Nicol gewekt.

De kaft van Machtsvertoon ziet er rustig en uitnodigend uit. Donkere wolken, met op de voorgrond de abalone. Enige research leert, dat abalone een uitstervende zeevrucht is en kan worden gevangen voor de kust van Zuid- Afrika. Een ware delicatesse, waarvan de schelp wordt gebruikt voor sieraden. Tevens schijnt het helende krachten te hebben. Mike Nicol laat de abalone als een rode draad door zijn verhaal lopen. Mike Nicol heeft zich goed verdiept in de handel van de abalone en de bendes die regeren op straat in Kaapstad. Mede hierdoor en de straattaal die wordt gesproken tussen de leden van de bendes, maakt het een zeer realistisch verhaal.

‘Blood in blood out’. Moorden en sterven als een bendelid, blz. 194.

Moorden, ontvoeringen, verkrachtingen, corruptie en schietpartijen, hier draait het in Machtsvertoon om. Na een moord, komt vergelding. Dit zorgt voor een continue spanning en de wil om te blijven lezen. Je komt als lezer in een bende oorlog terecht, waarbij je tot het eind toe bij betrokken bent. Net als je denkt het verhaal door te hebben, zorgt een moord of ontvoering ervoor dat je op het verkeerde been wordt gezet.

Als lezer ben je geneigd te kiezen voor de goodguy, alleen is deze er niet. Alle bendeleden, zijn keihard en meedogenloos. Hierdoor krijg je waardering voor Krista Bishop. Zij wil heel graag het juiste doen. Dit lijkt vooral zo te zijn, om het goed te maken voor wat haar vader heeft gedaan. Helaas wordt zij hierdoor onder druk gezet vanuit de geheime dienst en van de andere kant door Titus Anders. Als vervolgens iemand van de geheime dienst corrupt blijkt te zijn en haar persoonlijk aanvalt, zint Krista op wraak.

Voor wie van keiharde actie houdt, zonder enige voorspelbaarheid van wat er komen gaat, is Machtsvertoon van Mike Nicol het juiste boek om te gaan lezen.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Machtsvertoon - Mike Nicol

Machtsvertoon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Krista Bishop runt een beveiligingsservice voor vrouwen. Dan krijgt ze een opdracht van de geheime dienst waar ze geen nee tegen kan zeggen: het beveiligen van twee Chinese zakenlieden. Deze Chinezen proberen de macht over te nemen in de lucratieve illegale handel van de abalone, een lokale zeldzame zeevrucht die zeer gewild is in China. Kaapstadse bendeleiders zitten niet op een overname van die handel te wachten. Voor hen betekent de abalone macht, geld, drugs en wapens. Ook zij willen hulp van Krista – niemand is zo goed als zij. En dan is de abalone-oorlog opeens overal… zelfs in haar eigen achtertuin.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Kaapse corruptie

Zoek in artikelen