• onze waardering

Recensie: Vegetarische BBQ - Steven Raichlen RECENSIE

Recensie: Vegetarische BBQ - Steven Raichlen 

Met het barbecue boek Vegetarische BBQ kan je als beginnende of gevorderde barbecuekok aan de slag. Niet met vlees maar met groenten, fruit en vleesvervangers.

Steven Raichlen toont je hoe je voorgerechten, hoofdgerechten en desserts kan maken op de barbecue of met de grill. Ook de befaamde barbecuesausjes worden niet vergeten en zijn volledig zelf te maken aan de hand van duidelijke instructies en mooie foto's. Vegetarische BBQ is het ideale boek voor iedereen die nog meer uit zijn barbecue wil halen.

Vegetarische BBQ is een barbecueboek dat zo'n 208 pagina's bevat met recepten waar geen vlees in voor komt. Toch is dit boek niet enkel geschikt voor vegetariërs maar eigenlijk gewoon voor iedereen die op een creatieve manier groenten, fruit en andere vegetarische gerechten wil bereiden op de barbecue of grill.

Omdat barbecueën niet het hele jaar mogelijk is (tenzij je van grillen in koude temperaturen houdt of in een land woont waar het altijd warm is) kunnen alle recepten ook bereid worden in de oven, in een grill of met een grillpan. Dit is erg handig en kwam in mijn geval goed van pas aangezien het weer nogal tegensloeg en ik mijn barbecueplannen moest opbergen door de onverwachte regen. De nodige tips en uitleg hiervoor brengt Steven Raichlen uitgebreid aan bod in het hoofdstuk over de voorbereidingen.

Op zich kunnen zelfs mensen die niet in bezit zijn van een barbecue dus aan de slag met dit boek, waardoor het voor iedereen die graag creatief aan de slag gaat met vegetarische gerechten een leuke aanwinst is.

Ik besloot om de recepten voor bruschetta en crème brûlée uit te testen. Twee recepten die je eigenlijk niet verwacht in een boek dat over barbecueën gaat.

Recept 1: De echte bruschetta

Bruschetta is iets wat je in een zuiders restaurant wel vaker als voorgerecht aangeboden krijgt en het blijkt vrij eenvoudig te zijn om deze thuis zelf te maken. Het tomaten-basilicum mengsel kan je maken met de tomatensoort die je zelf kiest. Je kan hierin heel creatief zijn. Zelf koos ik voor een rode en groene soort tomaten omdat ik de combinatie mooi vond ogen.

Het brood voor de bruschetta kan je aan de hand van de duidelijke stappen op een gemakkelijke manier grillen en daarna kruiden. Hierna is het slechts een kwestie van de bruschetta's beleggen met het tomatenmengsel en dan genieten van het krokante, hartige voorgerecht.

Vegetarische BBQ - Steven Raichlen

Recept 2: Crème brûlée

Crème brûlée is een wereldwijd bekend dessert en toch maakte ik het nooit eerder. Ik dacht altijd dat het moeilijk te bereiden was maar ontdekte dat een goed recept al het halve werk blijkt te zijn. Als je de stappen volgt en zorgt dat alle ingrediënten afgewogen klaar staan kan er eigenlijk bijna niets misgaan.

Wanneer het dessert klaar is, wordt de suiker er op gestrooid en gekarameliseerd met een brander. Dit recept kan je ook al een dag van tevoren maken dus dan moet je de crème brûlée natuurlijk pas karameliseren wanneer je hem wil eten.

Voor een eerste keer is het dessert erg geslaagd en hij was zo lekker dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

Vegetarische BBQ - Steven Raichlen

Vegetarische BBQ bevat veel lekkere vegetarische recepten waar echt iedereen mee aan de slag kan gaan. Het toont aan dat groenten niet enkel als bijgerecht bij een barbecue geserveerd kunnen worden maar ook een hoofdrol kunnen spelen. Voor niet-vegetariërs kan dit al dan niet gecombineerd worden met een stukje vlees maar dit hoeft zelfs niet aangezien er een gevarieerd aanbod aan recepten aanwezig is in het boek. Voor mensen die enkel vegetarisch eten is dit boek dan ook een echte aanrader om creatief aan de slag te gaan met de barbecue en aan te tonen dat vegetarisch eten allesbehalve saai is.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Vegetarische BBQ - Steven Raichlen.

Vegetarische BBQ

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zodra het weer het toelaat komen overal de barbecues tevoorschijn. Maar wat leg je daar op als je geen vlees of vis eet? Een groentespies of een gepofte aardappel kan iedereen wel bedenken, maar echt creatief zijn deze gerechten niet.

    Dat het anders kan bewijst Steven Raichlen met zijn nieuwe Vegetarisch barbecueën. Hierin geeft hij originele en vooral lekkere recepten voor een vegetarische barbecuemaaltijd. Met talloze recepten voor gegrilde groenten en fruit, salades, sauzen en desserts kan de vegetarische barbecue niet anders dan een succes worden!
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Vuur

Zoek in artikelen