• onze waardering

Recensie: Slim zonder pakjes & zakjes RECENSIE

Recensie: Slim zonder pakjes & zakjes - Karin Luiten 

Dankzij de kookboeken van Koken met Karin kun je simpel en slim koken zonder alle pakjes & zakjes die je in de winkel kunt kopen. Zo kook je gezonder en goedkoper. Culinair journaliste Karin Luiten is auteur van diverse kookboeken, waarvan haar zónder pakjes & zakjes-boeken de bekendste zijn. Ook schrijft ze voor Trouw en heeft ze haar eigen website die boordevol recepten en andere interessante kookinformatie staat.

Haar laatst verschenen kookboek is het boek Slim zonder pakjes & zakjes. In dit kookboek laat Karin zien dat je simpel en slim kunt koken met daarbij de volgende uitgangspunten: Elke dag lekker eten, volop variëren met verse seizoensgroente, optimaal gebruik maken van de dingen die je al in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niets weggooien.

Slim zonder pakjes & zakjes is een aantrekkelijk vormgegeven kookboek, het bevat mooie foto's van de gerechten, leuke tekeningen en is daarbij ook heel overzichtelijk qua lay-out. Het boek is alfabetisch ingedeeld op groente en elk hoofdstuk begint met een overzicht van de recepten met die groente. Zo krijg je in één keer veel ideeën voor recepten met een bepaalde groente. Daarnaast geeft deze indeling ook de mogelijkheid om een recept te zoeken met iets dat je nog in de kast hebt liggen.

Bij de recepten staan onderaan ook verwijzingen naar recepten, voor als je een ingrediënt uit het gemaakte recept over hebt. Zo kun je optimaal gebruik maken van alle producten en hoef je niets weg te gooien. Daarmee is dit kookboek naast gezond ook nog heel duurzaam. Daarnaast biedt het boek ook allerlei ideeën voor kliekjes.

Turkse moussaka

Als recept met aubergine probeerde ik de Turkse moussaka. Dit is een makkelijk recept, waarbij je de aubergine in een pan kunt bakken, maar ook de aubergine veel makkelijker in de oven met olie kunt bereiden (handige tip van Karin!). Het recept bestaat uit een benodigdhedenlijst van makkelijk verkrijgbare producten en een duidelijke, puntsgewijze en goed volgbare beschrijving van de bereiding van het recept. Zo kun je makkelijk boodschappen doen en het recept snel en goed bereiden.

Slim zonder pakjes & zakjes

Stoofschotel met pompoenblokjes

In deze tijd van het jaar ligt de pompoen volop in de winkel, daarom wilde ik daar graag iets mee maken. En gelukkig biedt het boek van Karin Luiten genoeg suggesties! Zo maakte ik de stoofschotel met pompoen. Het gerecht heeft een lange bereidingstijd, dus het is van belang om op tijd te beginnen met koken. Het recept is makkelijk te maken, je bakt het vlees met ui en knoflook, voegt tomaten toe met wat kruiden en wijn en laat dit heerlijk sudderen. Op het laatst voeg je gare pompoenblokjes toe, die je lekker laat meewarmen. Zo maak je met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht.

Slim zonder pakjes & zakjes

Het boek richt zich met name op recepten met veel groente, maar dat betekent niet dat dit een vegetarisch kookboek is. Er staan veel recepten met alleen groente in, maar ook met vlees en vis, waardoor dit kookboek eigenlijk voor iedereen geschikt is. Ook zit er bij veel recepten een variatietip waardoor je kunt variëren of het gerecht bijvoorbeeld vegetarisch kunt maken. Mocht je echt alleen vegetarisch willen eten dan zijn alle vegetarische recepten aangeduid met een V van vegetarisch, ook in het register achterin.

Slim zonder pakjes & zakjes is een praktisch kookboek dat volop inspiratie geeft voor allerlei recepten met als uitgangspunt een bepaalde groente. De recepten zijn simpel te bereiden, gezond en duurzaam!

 

Recensie: Slim zonder pakjes & zakjes - Karin Luiten 

Slim zonder pakjes & zakjes

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien. Duurzaam en gezond, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

    Uitgangspunt is seizoensgroente: wat kun je allemaal doen met een pompoen, of een bloemkool, of bietjes? Maar ook de dankbare veelzijdigheid van een kip komt aan de orde. Elk basisingrediënt biedt diverse mogelijkheden, van het ene recept rol je vanzelf in het andere. Nooit meer hetzelfde eten, want je creëert steeds weer nieuwe gerechten, ook met kliekjes en restjes, en zonder pakje of zakje.

     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Koken met Karin - Zónder pakjes & zakjes 2

  • Koken met Karin: handboek oven

  • Manuscripta 2013: een middagje cultuur snuiven

  • Recensie: De vrolijke tafel

  • De makkelijke keuken - Karin Luiten

Zoek in artikelen