• onze waardering

Recensie: Pauze RECENSIE

Recensie: Pauze - Danielle Marchant

Druk, chaos in je hoofd, stress. Wie heeft er tegenwoordig niet mee te maken? 

Pauze van Danielle Marchant laat zien dat jij niet de enige bent die dagelijks te kampen heeft met deze problemen.  We verwachten altijd maar van onszelf dat we altijd iets te doen hebben, zodat ons leven interessant blijft voor onszelf maar ook voor anderen.

Pauze schetst heel goed het beeld hoe wij als personen onszelf in het werk, maar ook privé, zo kunnen onderdompelen in 'moetjes'. Want ja, zelfs activiteiten die leuk zouden moeten zijn in het leven, leggen we onszelf op.  De vraag is dan ook: hoe kunnen we weer gaan genieten in het leven? Precies dat is de boodschap die Danielle Marchant overbrengt in Pauze

Het doel is om balans te vinden in het leven. In Pauze leer jij dat je niet de enige bent die overspoelt raakt, zich uitgeput voelt en altijd maar druk bent. Veel mensen, samen met jou, lopen tegen een burn-out aan. 

Ik las het boek en kon alleen maar continu 'ja' knikken op alles wat Marchant op papier heeft gezet. Deze schrijfster zelf heeft met een burn out te maken gehad en weet dus waar ze het over heeft. Ze geeft persoonlijke, herkenbare voorbeelden en je ontdekt waar het bij haar in het leven misging. 

Naast het beeld over het leven nu en haar eigen valkuilen staan er ook opdrachten in het boek, waardoor Pauze niet alleen meer een boek is, maar een psycholoog in een anoniem en geschreven jasje. 

De opdrachten helpen je om balans in het leven te vinden en de rust te nemen die je nodig hebt. Wat is er nu echt belangrijk in het leven?

Pauze zet je aan het denken en alles wat Danielle Marchant schrijft is herkenbaar. De opdrachten heb ik zeker niet allemaal uitgevoerd, maar ook door hierdoorheen te lezen, denk je over jouw eigen persoonlijke situatie na en kom je tot inzichten. Lees dit boek dus zeker als je leven in een sleur zit, je even niet meer weet wat jouw doel is in het leven en pak het leven weer op en geniet hier met volle teugen van. 

 

Recensie: Pauze - Danielle Marchant

Pauze

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Altijd maar doorgaan, stress en oververmoeidheid. Veel mensen lopen tegen een burn out aan. Haal diep adem en pauzeer. Voorkom een burn out en neem op tijd rust. Pauze laat je inzien hoe je dit doet.
    Vind balans
    Ga jij ook altijd maar door, en heb je het gevoel dat je tegen een burn out aan zit? Neem dan op tijd rust en voorkom een burn out! Met Pauze zorg je dat je weer balans vindt en creëer je ruimte voor reflectie en verandering.
    Stoppen om verder te kunnen gaan
    Vaak hebben we door alle drukte het gevoel dat we vast zitten. We willen een nieuwe stap maken maar we weten niet hoe. En daar hebben we het eigenlijk ook veel te druk voor. Juist door een pauze in te lassen, heb je ruimte om hierover na te denken en op adem te komen. In dit rustmoment leer je jezelf kennen. Waarom neem jij bepaalde beslissingen en maak je bepaalde keuzes? Neem pauze om verder te kunnen gaan, te veranderen en een volgende stap te nemen. Voorkom een burn out en vind je evenwicht terug.
    Haal diep adem, pauzeer en lees dit boek.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Overstag - Amity Gaige

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Recensie: Breach

Zoek in artikelen