• onze waardering

Recensie: In de wolken RECENSIE

Recensie: In de wolken - Nora Roberts

Nora Roberts heeft ondertussen al meer dan tweehonderd romans op haar naam staan en ze schrijft maar door. Gelukkig voor ons lezers want elke nieuwe roman die ze uitbrengt, belandt meteen bovenaan de bestsellerlijsten.

In de wolken bestaat uit twee verhalen, namelijk Circusliefde en Tegenlicht.
Circusliefde gaat over Jo Wilder die is opgegroeid in het circus en leeuwentemster is. Wanneer het circus wordt overgenomen door Kean Prescott heeft ze meteen haar oordeel over de advocaat klaar. Eenmaal kennis gemaakt met hem, blijkt hij toch heel anders te zijn dan ze had gedacht.

Tegenlicht gaat over Megan die samen met haar opa een klein pretpark runt in een toeristisch kustplaatsje. Op een dag loopt ze David Katcherton tegen het lijf die niet alleen haar maar ook het pretpark wil veroveren. 

In de wolken bestaat uit twee korte verhalen die behoorlijk op elkaar lijken wat betreft het verloop van het verhaal. Beide vrouwen ontmoeten een knappe vreemdeling die hun leven op zijn kop zet en het hoofd op hol brengt. In eerste instantie zijn de vrouwen geïnteresseerd in de mysterieuze vreemdelingen, maar wanneer ze erachter komen wat deze mannen van plan zijn, willen ze niets meer van de mannen weten tot ze ontdekken dat ze om de mannen zijn gaan geven en niet meer zonder hen willen. Vervolgens geven ze zich over aan de liefde die ze voor de mannen voelen en volgt er een 'happy end'.

De verhaallijnen op zich zijn dus niet erg diepgaand, maar desondanks zijn het twee heerlijke chicklits om te lezen. 
Nora Roberts weet in zo'n tweehonderd pagina's een compleet verhaal neer te zetten waar alles aan klopt. De spanning bouwt langzaam op en geen moment heb je het gevoel dat het verhaal te snel gaat of er belangrijke details ontbreken. De kracht van Roberts is om je direct vanaf de eerste pagina mee te voeren in het leven van de hoofdpersonen en ook in deze twee romans, weet ze dit feilloos te doen. Je verliest je in de circus-, pretpark- en kunstwereld.

In tegenstelling tot andere boeken van Nora Roberts hebben de verhalen in In de wolken slechts een beperkt aantal hoofdpersonen waardoor je alleen maar sneller 'in het verhaal zit'. Dit alles zorgt voor een heerlijk ontspannen leessensatie.

Het enige nadeel, als je dit een nadeel wilt noemen, is dat de verhalen nogal op elkaar lijken in opbouw en het tweede verhaal daardoor nogal voorspelbaar verloopt. Al moet ik eerlijk bekennen dat dit mij niet echt gestoord heeft.
In de wolken bevat, zoals de kaft al aangeeft, twee hartverwarmende verhalen om lekker bij een knapperend haardvuur (of aan de rand van het zwembad) te lezen.

 

Recensie: In de wolken - Nora Roberts

In de wolken

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een bundel van twee heerlijke romans zoals alleen Nora Roberts die kan schrijven. Haar unieke talent om humor, warmte en romantiek te combineren maakt al haar boeken tot een feestje!
    CIRCUSLIEFDE
    Jo Wilder heeft bij voorbaat al een hekel aan Keane Prescott. Hij heeft het circus geërfd waar zij leeuwentemster is, maar zal nooit de magie van haar wereld kunnen begrijpen. Ze neemt zich dan ook voor hem lekker dwars
    te zitten...
    TEGEN HET LICHT
    Megan is verbijsterd. Denkt David Katcherton nou echt dat hij zomaar haar leven op zijn kop kan zetten? Niet alleen wil hij haar familiebedrijf overnemen, hij beweert dat hij haar ook wil veroveren! Het idee alleen al...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • 12 x romantische boeken

  • Hoogst gewaardeerde feelgood boeken in 2020 tot nu toe

  • De 6 best verdienende vrouwelijke schrijvers

  • Dansen op lucht - Nora Roberts

Zoek in artikelen