• onze waardering

Recensie: Lukt altijd! RECENSIE

Recensie: Lukt altijd! - Elise Delprat-Alvarès

Maar liefst 200 recepten heeft dit dikke, en zware exemplaar. Lukt altijd! van Elise Deprat- Alvares is, zeer cliché, hét boek dat je moet aanschaffen voor de beginnende koks. Niet alleen zijn de recepten gemakkelijk, iedereen kan dit namaken. En ja, het wordt ook lekker en smakelijk.

Zo vind ik dit boek persoonlijk een verademing: eindelijk eens duidelijke recepten, die haast niet mis kunnen gaan. Waarbij je ook nog eens niet meer dan zes ingrediënten per gerecht nodig hebt. En, niet te vergeten, smullen gegarandeerd.

Iedere pagina beslaat een beknopt, niet té beknopt, recept met een gehele pagina voor de overheerlijke, 'het-water-loopt-me-in-de-mond' afbeelding. De afbeeldingen zijn realistisch en als je de recepten namaakt, krijg je ook daadwerkelijk wat de afbeelding weergeeft. 

Ik kon zelf uiteraard niet wachten met koken uit Lukt altijd!, dus ik ging direct aan de slag met een ovengerecht met pasta: hier kun je mij voor wakker maken. Grote schelpen van pasta, conchiglione, gevuld met ricotta, spinazie en tomatensaus. Toegegeven: erg smakelijk maar ook erg machtig (en nou ook niet bepaald gezond), maar zeker de moeite waard. Want ja, een moeite dat is dit pastamixje wel. Het brouwsel is simpel, dat klopt. Maar het vullen van de grote pastaschelpen is een behoorlijk werkje, waar je misschien wel een handje extra voor kan gebruiken. 

Lukt altijd!

Na de bewerkelijke pasta uit de oven, koos ik dan ook voor een wat minder tijdrovend maal: witte bonensoep. Ikzelf ben absoluut geen fan van de 'witte-bonen-in-tomatensaus-potjes', maar was zeer benieuwd hoe deze witte bonen als soep zouden smaken. Blij verrast ben ik dan ook met deze overheerlijke en gezonde soep. Die net een beetje anders is dan de standaard tomatensoep. Een gerecht die bij mij in de keuken zeker vaker aan bod gaat komen.

Lukt altijd!

Lukt altijd! moet je gewoon in huis hebben. Ikzelf heb al meerdere ingrediënten op mijn boodschappenlijstje staan voor nieuwe gerechten uit Lukt altijd!. Benieuwd wat ik nog ga eten? Op korte termijn staat tagliatelle met feta en walnoten, Iraanse soep en garnalensalade op het menu.

Haal Lukt altijd! dus in huis, niet alleen om in je boekenkast te laten versloffen. Nee, gewoon om op het aanrecht te leggen. Direct binnen handbereik, zodat je heerlijk elke avond kunt genieten van een van de zeer simpele maaltijden uit Lukt altijd!.

 

Recensie: Lukt altijd! - Elise Delprat-Alvarès

Lukt altijd!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vlees, vis, veggie, hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts, klassiek, Italiaans, wereldkeuken: voor elk wat wils. Voor de beginnende kok die eens iets meer wil dan een eitje bakken. Voor wie op zoek is naar inspiratie om snel een lekker recept te bereiden. Ongelofelijk hoe je met maximaal 6 ingrediënten een gerecht op tafel kunt toveren. Geschikt voor ieders portemonee.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Cathy's ring

  • Gezocht: Nieuwe recensent!

  • Recensie: Het verhaal van Mademoiselle Oiseau

Zoek in artikelen