De internet dater

De 26-jarige single Dawn Porter besluit haar leven wat meer pit te geven, door via een datingsite op internet in contact te komen met onbekende en aantrekkelijke mannen en een enkele keer een gewillig stelletje. Ze steekt niet onder stoelen of banken dat ze vooral op zoek is naar een seksueel en vrijblijvend avontuurtje. Ze plaatst verschillende advertenties op de datingsite en houdt haar contacten met de mannen bij in een dagboek dat later gepubliceerd zou worden als De internet dater.
In dit autobiografische (dag)boek lees je in vaste volgorde over de internet-avonturen van Dawn. Allereerst maak je kennis met de dates via de simpele e-mailtjes, die ze vooraf met hen wisselde, waarna er een verslag wordt gegeven van de date op zich – tot aan de meest intieme details toe. Soms is dat een spannend avontuurtje dat eindigt met sex op straat of een reisje naar New York, en soms is het een verschrikking bij de allereerste kennismaking. Alle mannen zijn over de 30 – soms zelfs over de 40 – en lijken haar stuk voor stuk te adoreren. Voor Dawn is dat bij de meeste mannen niet wederzijds. Dat blijkt wel uit alle negatieve eigenschappen die bij nagenoeg elke date worden opgesomd. Wanneer er wel een (fysieke) aantrekkingskracht is, volgt er al snel een tweede (en derde) date en ontstaat er een goede vriendschap.
De internet dater is een grappig en openhartig boek, dat door de afwisseling van e-mails en verslaglegging heel vlot wegleest. De simpele schrijfstijl zorgt voor een ontspannend leesplezier op ieder geschikt moment – in de metro onderweg naar het werk, in de wachtkamer bij de tandarts, in bed voor het slapen gaan. Ik las het wanneer ik maar kon, en het lukte Dawn om mij steeds weer mee te voeren in haar spannende avonturen.
Daarmee concludeer ik dan dus ook dat dit boek wat mij betreft de 4 hartjes dubbel en dwars waard is! Niet omdat het verhaal zo gigantisch sterk is, maar omdat deze chicklit gewoon heerlijk ontspannend leest en het de tijd geweldig doet doden wanneer dat nodig is. Precies wat een chicklit voor mij hoort te doen.

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

  • That’s it

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

  • Supermom’s stijlgids

  • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen