Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Boeken

Ik moet je iets vertellen

Auteur:
Sarah Dessen
Verschenen:
juni 2009
Uitgave:
ISBN 9789048802128
Uitgever Moon
Genre:
Teen Chicks
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(5 stemmen)
Oorspronkelijke titel:
Just listen
Omschrijving:

Mijn naam is Annabel. Ik ben zo’n meisje dat alles mee heeft. Ik ben model, kan goed leren, heb veel vriendinnen en vrienden. Ik heb geluk. Toch? Mijn ‘beste vriendin’ Sophie roddelt over me. Er is een crisis in mijn familie. Het dreigt een lange, eenzame zomer te worden vol geheimen en stilte. Maar ik heb een jongen leren kennen die niet toelaat dat ik me verstop. Het is zo’n type dat alleen maar bezig is met muziek en totaal niet bang is confrontaties aan te gaan. Hij wil per se dat ik luister. Maar luistert er ook iemand naar mij? Zal ik hem ooit durven vertellen wat er echt gebeurd is, die nacht toen de vriendschap tussen mij en Sophie in een keer voorbij was?

Extra Informatie:
Leeftijd: 12+

Recensie:

Annabel Greene is het mooie meisje dat álles heeft: leuke vriendinnen, een lieve familie en een bijbaan als model. Samen met haar beste vriendin Sophie is ze hartstikke populair. Maar op een avond is dat allemaal in één klap voorbij. Annabel heeft opeens geen vrienden meer. Ze voelt zich eenzaam en weet niet wat ze moet doen. Ze heeft ook niets aan haar familie – haar zus Kirsten is in New York en zus Whitney heeft een eetstoornis en zo haar eigen problemen. Annabel begint na de zomer helemaal alleen op school. Ze heeft niemand om mee om te gaan. Op een gegeven moment raakt ze aan de praat met Owen, een einzelgänger die altijd met z’n mp3-speler op z’n hoofd rondloopt. Alles begint er weer iets rooskleuriger uit te zien en beetje bij beetje komen Owen en Annabel steeds dichter bij elkaar. Dat komt ook doordat Owen altijd eerlijk is en Annabel dat ontzettend tof vindt. Owen moedigt haar aan ook eerlijk te zijn. Maar zal Annabel hem vertellen wat er echt gebeurde, de nacht dat haar hele wereld aan het wankelen werd gebracht?
Geen typische chicklit, maar wel grandioos geschreven jeugdliteratuur met herkenbare emoties en een duidelijke ontwikkeling van de hoofdpersoon. Auteur Sarah Dessen weet schijnbaar moeiteloos onderliggende thema’s op een aansprekende manier te beschrijven voor jongeren. Muziek speelt een belangrijke rol in deze roman en staat ook in verband met de thema’s – eerlijkheid en conflicten hanteren. Doordat de verhaallijn langzaam wordt opgebouwd, is de waarheid aan het einde des te onthutsend. In de Verenigde Staten zijn de boeken van Sarah Dessen bestsellers en dat vind ik niet vreemd. Lezen dus als je van jeugdliteratuur houdt!

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook