Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Boeken

Meegesleurd en opgesloten

Auteur:
Edeet Ravel
Verschenen:
april 2012
Uitgave:
ISBN 9789044816082
Uitgever Clavis
248 pagina's
Genre:
Teen Chicks
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(2 stemmen)
Omschrijving:

De zomervakantie van de zeventienjarige Chloe in Griekenland komt tot een abrupt einde wanneer ze plotseling wordt meegesleurd in een auto. Ze wordt vastgebonden en krijgt een prop in haar mond. Als ze ontwaakt uit haar verdoving, bevindt ze zich in een smerige loods. Chloe vreest het ergste. Na enkele wanhopige dagen, is ze opgelucht als haar gijzelnemer eindelijk langskomt. Maar zijn bekendmaking dat ze vastgehouden wordt voor een uitwisseling van gevangenen, maakt haar niet minder bang. Haar gijzelnemer is koud en afstandelijk, maar hij komt geregeld op bezoek en brengt vaak cadeautjes mee. Voor ze het goed en wel beseft, koestert Chloe gevoelens voor hem, gevoelens die haar volledig verrassen. In plaats van bang te zijn voor hem, fantaseert ze over hun leven samen. En is het haar verbeelding of heeft haar gijzelnemer dezelfde gevoelens?

Recensie:

Meegesleurd en opgesloten gaat over de twee vriendinnen Chloë en Angie, die samen op vakantie zijn in Griekenland waar zij vrijwilligerswerk doen. Op één van de laatste dagen van hun vakantie krijgen de twee ruzie en gaan ze boos slapen. De volgende dag als Angie nog slaapt, besluit Chloë om alleen op stap te gaan. Later op de dag had ze gehoopt dat ze dit nooit had gedaan. Chloë wordt namelijk meegesleurd in een auto en opgesloten in een pakhuis. Geblinddoekt en al. Ze vreest voor haar leven, want ze heeft geen idee wat deze gijzelnemers met haar van plan zijn. Ze zeggen wel dat haar niets zal overkomen, maar ze zou gek zijn als ze dat geloofde…

Meegesleurd en opgesloten is een bijzonder boek. Het verhaal heeft mij erg aangegrepen. Ten eerste omdat het gaat over een gijzeling, maar ten tweede omdat Chloë op een bepaald moment bewust of onbewust gevoelens krijgt voor haar gijzelnemer. Zou het het Stockholmsyndroom zijn, of is het echt? Daar zullen we nooit achter komen, want zo ver gaat het verhaal helaas niet.

Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik diep in het verhaal. Het nam me mee en ik begon medelijden te krijgen met Chloë. Ik leefde met haar mee en was tegelijk met haar een beetje bang voor wat er komen zou. Het is geschreven vanuit het perspectief van Chloë. Er worden veel details besproken en dat maakt het een makkelijk volgend verhaal. Zo stonden er bijvoorbeeld brieven, e-mails en krantenartikelen tussen de hoofdstukken door van tijdens de gijzeling van Chloë. Het is een erg mooi verhaal met een klein beetje spanning, maar vooral veel verrassende wendingen. Wanneer je het boek uit hebt en dichtklapt, twijfel je aan wat je zojuist gelezen hebt. Is het allemaal echt, or was it just a dream?

Heb jij weleens eerder een boek over een gijzeling gelezen? Zo ja, welke?

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook