Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Boeken

Glazuur

Auteur:
Lisette Jonkman
Verschenen:
juni 2013
Uitgave:
ISBN 9789021809137
Uitgever Sijthoff
272 pagina's
Genre:
Chicklit
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(61 stemmen)
Omschrijving:
De vierentwintigjarige Sophie baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!
Extra Informatie:
- Glazuur won in 2012 de Boek van het Jaar-verkiezing op Chicklit.nl

Recensie:

De winnares van de chicklit-schrijfwedstrijd van vorig jaar, de 23-jarige Lisette Jonkman, komt deze maand met haar debuut: Glazuur. En wát voor een debuut!
Glazuur heeft alle ingrediënten die een chicklit behoort te hebben en deze zijn op de goede manier gebruikt. De humor die Lisette erin heeft verwerkt is ongekend. Een aantal keer heb ik hard moeten lachen om bepaalde scenes. En wat is een chicklit zonder liefde? In Glazuur zit de juiste hoeveelheid liefde verwerkt. Niet teveel, maar ook zeker niet te weinig.
Hoofdpersoon Sophie werkt bij het grote reclamebureau CopyBlinders, maar ze vindt het hier allesbehalve leuk. Het enige wat ze doet is koffie halen voor haar vroegere beste vriendin Karlin, wie nu haar bazin is en de grootste bitch op de hele aardbol. Sophie heeft een zwak voor haar collega Rein, en glijdt bijna van haar stoel als hij voorbij loopt en haar daarbij aankijkt. Helaas voor Sophie: Rein zit vast aan Karlin. Sophie is de koningin van het blunderen en maakt de ene blunder na de andere. Keer op keer wordt ze afgekafferd door Karlin, maar op een gegeven moment is Sophie er klaar mee en zal zij Karlin eens even een lesje leren. Ze wordt hierin bijgestaan door haar beste vriendin Sanne, haar buitenlandse buurman Tigran en… door Rein.
Lisette heeft een heerlijke Nederlandse Chicklit geschreven met hoofdletter C. Als je sommige namen leest moet je al lachen (lees: Ben Belangrijk, Dikke Jikke). Ik werd tijdens het lezen van hoofdstuk één in het boek gezogen en heb het moeilijk weg kunnen leggen. Het boek had ik daarom ook, jammer genoeg, binnen enkele uren uit. Ik had het te doen met Sophie, werd zelf een beetje verliefd op Rein, lachte me een stuip om de fijn gedetailleerde seks-fantasieën van Dikke Jikke, kreeg een hekel aan Karlin en een zwak voor buurman Tigran. Een bewijs dat Lisette Jonkman haar debuut steengoed heeft weten neer te zetten en welke ik zal aanraden aan mijn (lezende) vriendinnen!

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook