Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Boeken

Ik was twaalf en ik fietste naar school

Tachtig dagen in de kelder van Dutroux

Auteur:
Sabine Dardenne
Verschenen:
mei 2012
Uitgave:
ISBN 9789049953454
Uitgever Mistral
221 pagina's
Genre:
Levensverhalen
Editie:
Pocket
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(13 stemmen)
Ondertitel:
Tachtig dagen in de kelder van Dutroux
Omschrijving:
Sabine Dardenne is twaalf jaar oud als ze door Marc Dutroux en zijn handlanger van haar fiets wordt gesleurd, in een busje wordt gedrogeerd en naar een onbekend huis wordt gebracht. Wat Sabine Dardenne daar moet ondergaan is vreselijk. Na een paar dagen wordt ze naar een kelder overgebracht, waar ze in de tijd die volgt steeds weer wordt lastiggevallen door Dutroux.
Aan het eind van haar gevangenschap krijgt ze gezelschap van Laetitia Delhez en enkele dagen later worden de meisjes door de politie bevrijd. Ik was twaalf en ik fietste naar school is een buitengewone getuigenis van een ongekend sterke jonge vrouw die tachtig dagen doorbracht in gevangenschap voordat zij van de dood werd gered.

Recensie:

Wie heeft er nu niet gehoord van Sabine Dardenne, die jarenlang gevangen is gehouden in de kelder van Dutroux? Iedereen kent haar naam en nu vertelt ze voor het eerst haar eigen verhaal, haar ervaringen. Hoe het voor haar was en hoe zij er uiteindelijk sterker van is geworden.
Het verslag begint echt bij het allereerste begin, toen ze dus letterlijk naar school fietste en vervolgens onderweg in een busje werd getrokken. Vanaf dat moment beginnen de meest afschuwelijke dingen, dingen die je eigenlijk liever niet zou weten. Toch blijf je doorlezen, omdat je weet dat het verhaal een goede afloop heeft. Het is erg persoonlijk en confronterend geschreven. Sommige dingen zijn bewust weggelaten, zoals stukjes uit de brieven die Sabine vanuit de kelder aan haar ouders schreef. Haar ouders, waarvan Dutroux haar deed geloven dat die al lang niet meer naar haar op zoek waren terwijl in werkelijkheid het hele land in rep en roer was over Sabine’s verdwijning. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het echt is gebeurd, en tijdens het lezen voel je veel bewondering en respect voor deze sterke jonge vrouw die de moed heeft gehad dit boek te schrijven.
Vrolijk word je er niet van, toch een must-have.

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

MijnChicklit.nl

Twitter feed

facebook