• onze waardering

Frozen yoghurt RECENSIE

Frozen yoghurt is iets wat ik vooral uit Amerikaanse televisieseries ken. Het lijkt wel of je in Amerika op iedere straathoek een ‘froyo’ kunt halen. Met het kookboek Frozen yoghurt, de lekkerste yoghurtijsrecepten maak je het nu zelf!
 


Frozen yoghurt is geschreven door twee zussen uit Parijs die in Frankrijk eigen winkels met frozen yoghurt hebben. Met dit boek stellen ze hun recepten beschikbaar voor iedereen. Er staan vele variaties in van frozen yoghurt maar ook frozen yoghurt cake, taartjes en milkshakes. Frozen yoghurt is een stuk minder slecht dan gewoon roomijs. De Parijse zussen hebben ook recepten toegevoegd met agavesiroop of honing in plaats van suiker, om het iets gezonder te krijgen allemaal (al blijft het een ijsje natuurlijk…).

Het boek ziet er werkelijk fantastisch uit. Het heeft een harde kartonnen kaft met een uitsnede van een yoghurtijsje. Met de prachtige foto’s en de lichtblauwe en lichtgele kleuren waan je je zo in een Amerikaanse diner. De recepten staan goed uitgelegd en de ingrediënten zijn niet ingewikkeld. Dit is visueel gezien echt een topkookboek.

Helaas… voor het basisrecept van frozen yoghurt heb je een ijsmachine nodig en die heb ik niet. Ik ben niet zo’n mega-ijsfan dus die zal ik ook nooit kopen. Toch staan er ook recepten in voor yoghurtijs dat je binnen vijf minuten in de blender kunt maken. En er staan ook taarten en cakes in waar gewone yoghurt door moet in plaats van yoghurtijs. Gelukkig!

Ik maakte de frozen yoghurt framboos-pecan.

Wat heb je nodig?
Voor 6 porties
150 g mascarpone
 375 g Griekse yoghurt
 350 g frambozen uit de diepvries
 2 tl rietsuiker
 6 el fijngehakte pecannoten
 12 chocoladebiscuits
 Keukengerei: blender, spuitzak met gekartelde spuitmond

 

 


Bereiding
Zet voor een mooie, stevige ijstextuur de mascarpone 45 minuten in de diepvries. Doe de yoghurt, bevroren frambozen, mascarpone en suiker in de blender en klop tot een vrij samenhangend geheel. Klop niet te lang, anders gaat de ijstextuur verloren. Voor een steviger consistentie doe je de frozen yoghurt in een diepvriesdoos en zet je deze 1 uur in de diepvries. Laat de spuitzak een paar minuten goed koud worden in de koelkast. Doe het ijs met een spatel in de spuitzak. Spuit het ijs in mooie, hoge toeven in schaaltjes en strooi er wat stukjes pecannoot en verkruimelde chocoladebiscuit over. Serveer direct.

Oooo, dit was echt een lekker toetje! Ik heb het geen uur in de vriezer gezet en het zag er nog steeds uit als ijs. Dus als je geen geduld hebt, kan dat ook! Ik heb het ook gewoon opgeschept, want ik ben niet zo creatief met een spuitzak. Kan dus ook prima.

Mijn eindoordeel over Frozen yoghurt? Ondanks het feit dat ik geen ijsmachine heb en niet zo’n grote ijsfan ben, ben ik toch heel blij met dit boek omdat het zo mooi is. Er staan gewoon goede recepten in en het staat prachtig in mijn boekenkast. Aanrader dus!

 

 

 

Frozen Yoghurt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Frozen yoghurt is al een tijdje hot in tal van wereldsteden. Het is een bevroren dessert op basis van yoghurt, vaak gemengd met vers fruit, chocolade of nootjes en gecombineerd met een fruitige of crunchy topping verovert nu ook onze contreien. Wie verse frozen yoghurt heeft geproefd, is direct verkocht en wil meer van dat. Dat is perfect mogelijk met dit prachtige boek op de keukentafel. Maak je frozen yoghurt natuur, vanille, karamel of chocolade en combineer met een fruitcoulis of een heerlijke topping. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je beginnen met de varianten: met mango-limoen, met banaan-hazelnoot met koekjesdeeg of cheesecake... Moet je op je lijn letten, gebruik dan yoghurt met 0% vet. Griekse yoghurt is ook een goeie basis, net als sojayoghurt. Met frozen yoghurt kun je ook een heerlijke milkshake of lassi maken. En heb je nog yoghurt over, kijk dan naar het laatste hoofdstuk in dit boek: daar vind je het lekkerste gebak ooit met yoghurt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen