Recept: Monchoutaart

Monchoutaart 
 
Vandaag een recept voor een heerlijke monchou taart die altijd een succes is op verjaardagen! Maak het met kersen of aardbeien en ik weet zeker dat dit een vast item wordt op elke verjaardag. Dit recept is trouwens ook leuk om eens in het klein te maken, bijvoorbeeld in cupcake vormpjes. 
 
 
Ingrediënten:
1 rol koekjes (je gebruikt ongeveer 3/4) naar smaak, bijvoorbeeld Verkade Digestive Original
50 gram boter
1 beker kant-en-klare slagroom (je kunt ook zelf verse slagroom maken)
125 gram witte basterdsuiker 
1 bakje Monchou van 200 gram
1 blik kersen of aardbeien
 
Bakvorm van ongeveer 22 cm. 
Bakpapier
 
Bereiding:
- Verkruimel de koekjes door ze in een theedoek te doen en ze te pletten met een pan of deegroller. Of doe ze in een keukenmachine, maar let op dat je geen poeder overhoudt. Een kleine crunch vind ik zelf altijd lekkerder.
- Smelt nu de boter in een pannetje en voeg daarna de koekkruimels toe. Even goed mixen totdat alle kruimels goed bedenkt zijn met boter.
- Doe een velletje bakpapier in de bakvorm. Je kunt één vel in de vorm leggen en de randen aanduwen om zo de contouren van de vorm te volgen. 
- Doe hierin het koekmengsel en druk alles goed aan zodat er een gladde bodem ontstaat.
- Meng in een kom de monchou met de suiker. Zorg ervoor dat je geen klontjes suiker meer ziet.
- Schep nu de slagroom erdoor, maar heel licht. Je wilt niet alle lucht uit de slagroom kloppen.
- Schep het mengsel over de koekbodem en verdeel gelijkmatig.
- Nu is het tijd om de taart een paar uur te laten opstijven in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je later de taart goed kunt snijden.
- Is het tijd om te serveren? Verdeel een laagje aardbeien- of kersenvlaai over de taart en aanvallen maar!
 
Variatietip: 
Gebruik in plaats van 125 gram witte basterdsuiker 100 gram en vul aan met 25 gram vanillesuiker.
Kies in plaats van gewone koekjes een rol koekjes met chocolade erin, een erg lekkere combinatie met kersen!
 
Heb jij zin om aan de slag te gaan in de keuken? Plaats een foto van jouw zelfgemaakte monchoutaart op Instagram en tag ons @chicklit_nl! 
 
 
 
 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

  • Recepten voor mini potjes

Zoek in artikelen