11 x goede voornemens voor 2023 die we stelen uit films en series

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens! Ieder jaar zitten er een paar standaard goede voornemens tussen, denk aan gezonder eten en meer bewegen. Toch kun je ook opzoek gaan naar een paar bijzondere voornemens om het jaar goed te beginnen! Originele voornemens, waar je je echt aan wilt houden. En laten films nou net bomvol zitten met die goede voornemens voor het jaar 2023!

Wist je dat we heel veel kunnen leren van Disenchanted? Bijvoorbeeld dat je moet leren tevreden te zijn met wat je hebt. En we kunnen allemaal wel iets overnemen van Turning Red. Van sommige films ken je de wijze lessen misschien al, zoals dat je niet mag liegen! Pinocchio is in 2022 maar liefst twee keer opnieuw uitgebracht. Yes, we kijken films niet alleen omdat we het leuk vinden, maar we steken er ook heel wat van op! Want in 2023 zullen we...

1. Net zo liefdevol zijn als Olaf

Olaf offert zichzelf op voor degenen van wie hij houdt. Als dat geen liefde is, weten wij het ook niet meer. Iedereen zou zich in 2023 moeten gedragen als deze lieve sneeuwpop!

2. Jezelf uiten

Laat jezelf zien aan de wereld. Want je bent goed zoals je bent! En als je het er allemaal lekker uit wilt dansen zoals in The Greatest Shownman, kunnen wij alleen maar zeggen: ga ervoor!

3. Niet bang zijn voor een nieuwe start

In Unbreakable Kimmy Schmidt verhuist de hoofdpersoon naar New York, waar ze niet terugkijkt naar haar pijnlijke verleden maar haar toekomst met open armen - en een glimlach - ontvangt. Daar kunnen we wel wat van leren!

4. Opkomen voor onszelf

Misschien kunnen we in het nieuwe jaar iets meer zijn zoals Klaus, die gewoon overal schijt aan heeft en het altijd voor zichzelf opneemt. Konden wij dat ook maar zo makkelijk.

5. Overal het goede van inzien

Nee, in de gevangenis zitten is nou niet echt ons toekomstbeeld. Maar deze gevangene in Orange is The New Black accepteert het zoals het is en ziet er ook het goede van in. Stralend door de wandelgangen dansen? Check!

6. Niet liegen

Iets wat we geleerd hebben van de klassieker Pinocchio is toch dat we niet mogen liegen! Bij het houten jongetje groeit zijn neus als hij liegt. Deze klassieker is dit jaar twee keer verfilmd, een keer door Disney en een keer door Netflix!

7. Toegeven wanneer het eens wat minder goed met ons gaat 

Dat het af en toe wat minder gaat, dat is bijna onvermijdelijk. Maar hé, accepteer je dat en durf je het ook toe te geven aan anderen? Dan kom je een stuk verder! Wij willen in 2023 net zo zijn als Nick van New Girl.

8.  Er voor je vrienden zijn

Wees altijd die persoon die klaar staat voor zijn vrienden als ze je nodig hebben. In Ready Player One laten ze zien dat als je iemand nodig hebt, je vrienden komen aangerend.

9. Onszelf af en toe verdrietig laten zijn

Dat we af en toe keihard kunnen janken, daar hoeven we ons echt niet voor te schamen. En dat is wat de film Inside Out laat zien. Verdriet hoort bij het leven. Accept it en schaam je er absoluut niet voor.

10. Tevreden zijn over onszelf

Laat al die onzekerheden over jezelf varen! Makkelijk is dat niet, dat leert de dertienjarige Meilin Lee in Turning Red. Wij worden geen grote schattige rode panda als we ons schamen, maar we mogen er wezen!

11. Nog meer films en series kijken!

Wat natuurlijk ons meest belangrijke voornemen is. Want als iets ons gelukkig maakt, is het wel het kijken van onze favo tv-shows, bijvoorbeeld Disenchanted, die ons ook nog eens leert dat je voorzichtig moet zijn met wat je wenst!

Wat zijn jouw goede voornemens?

Heb je dit artikel al gelezen?

Volgens onderzoek maakt het lezen van Harry Potter je een beter mens

Bron: Giphy

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • BodieBoost

  • 5x Partyproof haar voor Oud & Nieuw

  • 8 tips om je goede voornemens dit jaar vol te houden

  • De leukste films om te kijken met Oud en Nieuw

  • Goede voornemens? Je bent niet de enige die...

Zoek in artikelen