Bekende acteurs en actrices met een gastrolletje in Friends

Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe en Joey. We hoeven deze namen alleen maar te noemen en iedereen weet gelijk over welke populaire tv serie we het hebben. Friends was een enorme hit in de jaren ’90 van de vorige eeuw, maar ook vandaag wordt de serie nog regelmatig herhaald. Niet zo vreemd, want de serie is een hilarisch en iconisch stukje tv-geschiedenis.

Ten tijde van de opnames hadden een aantal acteurs en actrices ook al in de gaten dat de serie wel eens heel populair zou kunnen worden. Een aantal wilden dan ook niets liever dan een gastrolletje in de serie spelen om op die manier een beetje mee te liften op het succes van de serie. Wij zijn even in de Friends-archieven gedoken om een overzicht te maken van een aantal bekende acteurs en actrices die een gastrol hebben gehad in de serie. Kijk je even mee?

Brad Pitt – Season 8, Episode 9

Hoewel Brad Pitt en Jennifer Aniston het off-screen erg goed met elkaar konden vinden, had Pitt’s personage Will Colbert juist een bloedhekel aan Rachel. In The One With The Rumor speelt Pitt een oude schoolvriend van Ross en Monica die komt eten. Tijdens het eten laat hij iedereen op een niet zo subtiele manier weten dat Rachel hem het leven flink zuur gemaakt op de middelbare school. Dit zorgt natuurlijk voor een aantal ongemakkelijke maar hilarische momenten.

Bron: NBC Universal, Inc.

Alec Baldwin – Season 8, Episode 17-18

In The One In Massapequa speelt Alec Baldwin Phoebe’s overenthousiaste en hyper-vrolijke vriendje Parker. In het begin is Phoebe nog in de wolken met haar vriendje, maar al snel begint hij haar en iedereen om zich heen behoorlijk op de zenuwen te werken door zijn onverstoorbare optimisme en enthousiasme. Na 2 afleveringen was het dan ook over en uit tussen Phoebe en Parker.

Bron: NBC Universal, Inc.

Julia Roberts – Season 2, Episode 13

Julia Roberts speelde Susie Moss, beter bekend als ‘Susie Underpants’, het jeugdvriendinnetje van Chandler. In The One After The Super Bowl, part 2 neemt Julia op een heel gemene maar ook hilarische manier wraak op Chandler. Hij heeft toen ze samen op school zaten namelijk een keer haar rok opgetild waardoor iedereen in de aula haar onderbroek kon zien. Vandaar ook haar bijnaam ‘Susie Underpants’.

Paul Rudd

Paul Rudd mocht in meerdere afleveringen komen opdagen als Phoebe’s verloofde Mike. Een van onze favoriete afleveringen met Mike is toch wel The One With Princess Consuela, waarin Phoebe besluit dat ze haar naam wil veranderen in Princess Consuela Banana-Hammock. Mike vindt dit echter niet zo'n goed idee, en om haar op andere gedachtes te brengen besluit hij dan ook maar zijn naam te veranderen. In Crap Bag. Tja. 

Bron: NBC Universal, Inc.

Reese Witherspoon – Season 6, Episode 13-14

Reese mocht in 2 afleveringen komen opdagen als Jill Green, Rachel’s verwende zusje. In de eerste aflevering, The One With Rachel’s Sister, zien we hoe Rachel probeert om haar zus een stukje zelfstandigheid bij te brengen. Dit is echter zo makkelijk nog niet, want Jill is zo verwend als de pest en gaat liever winkelen dan werken.

Bron: NBC Universal, Inc.

Danny DeVito - Season 10, Episode 11

Respect voor Danny Devito! Wij lagen krom om de manier waarop hij in The One Were The Stripper Cries de over-emoionele stripper op Phoebe’s vrijgezellenfeestje neerzette!

Bron: NBC Universal, Inc. 

Wat is jouw favoriete Friends aflevering?

Lees ook: Voor alle echte Friends fans: Is jullie dít wel eens opgevallen?!

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen