Dit is de reden waarom Disney prinsessen altijd blauw dragen

Zolang we ons kunnen herinneren kijken we al naar de prachtige Disney films. De meeste van ons wilden stiekem wel opgroeien tot een ware prinses! En weet je wat bijna alle Disney prinsessen met elkaar gemeen hebben? Het was je misschien nooit echt opgevallen maar ze dragen allemaal blauw! En daar is natuurlijk een hele goede reden voor.

Ontwerper Christopher Kane heeft deze trend waargenomen in een interview met Elle.com over zijn nieuwe collectie die gebaseerd is op de film van Beauty and the Beast. Hij zei: “Als je denkt aan alle Disney heldinnen – Assepoester, Doornroosje, Jasmine – dan dragen ze allemaal blauw! Het is een ding. ‘Disney Blauw.” En hij heeft nog gelijk ook! Belle, Aurora, Elsa, Jasmine, Assepoester, Merida en nog veel meer prinsessen dragen allemaal mooie blauwe jurken in de films.

Bron: Disney

Disney houdt dus wel van een blauwe 'signature look'! En dit is zeker geen toeval volgens Leatrice Eiseman van het Pantone Color Institute. Tegen Allure zegt ze dat ‘female empowerment’ de reden is achter de blauwe kledingkeuze voor de heldinnen. “Je voegt een beetje kracht toe aan het karakter door haar blauw te laten dragen. Het is een subtiele manier om te zeggen dat jonge meisjes en vrouwen ook sterk kunnen zijn.”

Deze reden klinkt ons toch wel redelijk logisch in de oren als we naar de Disney films kijken: Jasmine ontsnapt uit de handen van de gemene Jafar en Assepoester troseert haar gemene stiefmoeder door toch naar het bal te gaan waar ze de prins ontmoet! Daarnaast laat het zien dat blauw niet per se de kleur is van jongens, maar dat meisjes het ook prima kunnen dragen!

Bron: Disney

Er is echter nog een andere reden waarom de prinsessen blauw dragen. Het is de kleur van de lucht, die ons herrinert aan positiviteit en hoop. Leatrice Eiseman zegt, “Je kan er op vertrouwen. Ook al zijn er wolken, je weet dat de mooie blauwe lucht hier altijd achter schuilt.”

Was het jullie opgevallen dat de meeste Disney prinsessen blauw dragen?

Bron: elle.com

Lees ook:

De live-action versie van Aladdin begint deze zomer met filmen en ze zoeken acteurs

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen