Wat we zo geweldig vinden aan de Wonder Woman Amazones

De Amazones in Wonder Woman maken het een echte powervrouwen film. Want hoe geweldig vinden we het wel niet dat ze vrouwen van alle culturen, leeftijden en achtergronden hebben gecast. Zo zien ze we niet de cliché Griekse vrouwen, maar echte vrouwen. En dat kunnen wij alleen maar waarderen!

In de film leven de Amazones op een eiland met enkel vrouwen. Hierdoor zijn ze veranderd in powervrouwen die geen mannen meer nodig hebben. Ze racen met paarden over het strand en er valt er niet met ze te spotten. De prachtige vrouwen zorgen voor een aantal kickass scenes in de film. Die meewerken aan de goede reacties op de film, waar we al eerder over schreven.

Regisseur Patty Jenkins is heel toepasselijk ook een vrouw. Ze heeft ervoor gekozen om voor de Amazones, vrouwen te casten die in het dagelijks leven ook Wonder Womans zijn. Dit is uiteindelijk een diverse mix van Amazones geworden. Het zijn politieagenten, olympische atleten, boerinnen, stuntvrouwen en modellen. Er is niet gekeken naar hun uiterlijk, maar de kracht van de vrouw. Ze bevinden zich in een echte mannenwereld die vrij agressief is, maar voor de verandering eens vol met vrouwen.

Nederland wordt vertegenwoordig door Doutzen Kroes. Ze speelt het personage Venelia en is onderdeel van de queens guard. Dit zijn de sterke Amazones die zich om Wonder Woman heen bevinden. Naast model zien we Kroes ook vaak genoeg keihard sporten. Dit zorgt ervoor dat ze een atletisch lichaam heeft en na het vele paardrijden, houdt ze het goed vol galopperend over het strand.

We konden er gewoon niet omheen om deze Amazones even op te noemen. Wij vinden het geweldig hoe sterk en divers Wonder Woman de Amazones heeft gemaakt. Dat verdiend wat aandacht! Ze laten zien hoe sterk vrouwen zijn en dat we echt geen mannen nodig hebben. Wij redden het zelf ook wel! 

Wat vind jij van deze Amazones?

Bron: Warner Bros Pictures

Lees ook: Wij zouden dit vrouwelijke Marvel karakter wel in een film willen zien

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Aankomende superheldenfilms

  • The Woman King vertelt het waargebeurde verhaal over de Amazones

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Recensie: Het Spoor van de Amazones

  • 12 Easter Eggs in Wonder Woman naar de stripboeken

Zoek in artikelen