22 plekken die je als Harry Potter fan moet bezoeken

Er zijn zijn zoveel plekken op de wereld waar ze stukken voor de Harry Potter films hebben opgenomen of waar je gewoon heen moet als fan. Een wandeling door het Verboden Bos, slapen in Harry’s slaapkamer of een wedstijdje Zwerkbal spelen. Zelfs in Nederland vind je een magische bestemming. Je kunt al deze plekken als Harry Potter fan niet missen en ze zijn zeker een vliegreisje waard. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet, koffers klaar?

1. Warner Bros. Studio – Londen

Als echte Harry Potter fan kun je deze plek niet missen. Loop door alle sets die zijn gebruikt voor het maken van de films; de Wegisweg, Harry’s slaapkamer, het huis van de Duffelingen en Snape’s lokaal. Je voelt je een dagje een echte tovenaar met deze unieke ervaring om de attributen en kostuums te zien. Met als meest magische einde van de tour een enorme maquette van Zweinstein.

2. The Wizarding World of Harry Potter – Orlando, Hollywood, Osaka

Niet de Efteling als themapark, maar Harry Potter in de hoofdrol. Een park waar alles uit de films helemaal is nagebouwd, het kasteel, Zweinsveld en Wegisweg. Drink een glas Boterbier en maak een ritje op een bezemsteel. Dit is een tripje naar Amerika of Japan zeker waard.

3. Black Park Country Park, Slough

Er in het pikdonker rondlopen is misschien een beetje eng, maar geeft wel het ultieme Verboden Bos gevoel. In dit park zijn namelijk de scènes van het bos opgenomen. De kans dat je eenhoorns en megaspinnen tegenkomt is erg klein, dus je kunt er gerust heengaan.

Bron: Warner Bros

4. Millennium Bridge, Londen

Deze brug is zeker een bezoekje waard als je in Londen bent. De brug bevindt zich tussen het stadscentrum en de Tower Bridge, dus grote kans dat je erlangs rijdt of vaart. Hij kwam voor in de film Harry Potter en de Halfbloed Prins, toen hij werd verwoest door de dooddoeners. Gelukkig is hij in het echt niet beschadigd.

Bron: Warner Bros

5. The Elephant House – Edinburgh

Ik zie je denken, waar moet ik dit van herkennen? Maar dit is de plek waar het allemaal begon. In dit koffiehuis schreef J.K. Rowling haar eerste boek en ook tijdens het schrijven van de verdere delen kwam ze vaak terug. Fans hebben berichtjes achtergelaten op de muren van de wc’s en de Harry Potter sfeer hangt in de lucht. Ze noemen het ook wel de ‘Birthplace of Harry Potter’.

6. The Jacobite – Lancashire

Volg de route die Harry samen met zijn vrienden aflegde naar Zweinstein. Met een stoomtrein reis je vanaf het Schotse Fort William naar Mallaig. Je kan lekker onderuit zitten en genieten van het prachtige uitzicht, dat je zal herkennen uit de films. Komt er ook een karretje met magische snoepjes langs?

7. Whimsic Alley, Los Angeles

In dit winkeltje kan je allerlei Harry Potter spulletjes kopen, zoals smekkies in alle smaken en je toverstok. Ook is er een café helemaal in Harry Potter stijl, waar je heerlijke boterbier kan drinken.

8. King’s Cross – Londen

Je hoeft niet naar de studio’s of een van de attractieparken te gaan om jouw foto bij Platform 9 ¾ te maken. Op station King’s Cross, waar het perron oorspronkelijk staat, kan je een foto maken bij de muur met het bordje erboven. Zullen we er ook echt doorheen gaan?

9. Alnwick Castle – Alnwick

Een plek waar je gewoon heen moet als fan. Het is de inspiratie geweest van het Zweinsteinkasteel en er zijn ook vele scènes opgenomen. Je kunt er zelfs je eigen vliegles nemen, up!

10. Christ Church – Oxford

Het lijkt wel of je de grote zaal van Zweinstein binnenstapt in deze kerk. Het was een inspiratieplek voor de filmmakers en ze hebben ook enkele scènes op deze locatie gefilmd. Een magische kerk, waar je gewoon heen wilt gaan.

11. Wynott’s Wands, Salem

Ben je ooit in de buurt van dit Amerikaanse plaatsje dan is het zeker een omweg waard. De winkeleigenaars hebben namelijk Olivander’s toverstokken winkel nagemaakt, al is het niet helemaal hetzelfde, het is toch een goed alternatief om je stok te kopen.

12. The London Zoo – Londen

Naast dat het heel leuk is om deze dierentuin te bezoeken, werd hier ook de scène met Harry en de slang uit het eerste deel opgenomen. Je hoeft niet bang te zijn dat de slangen ontsnappen, tenzij je hier een ongekende magische kracht ontdekt.

13. Leadenhall Market – Londen

Nog een inspiratieplek voor de films en boeken. Deze winkelstraatjes zijn de inspiratie geweest op de magische winkelstraten van de Wegisweg. Een vrolijke plek met kleine, schattige winkeltjes. Hier vind je ook de voorkant van de Lekke Ketel, die Harry en Hagrid gebruikten om naar de Wegisweg te komen.

14. Harrow Hall – Londen

Dit is het klaslokaal van professor Banning waar Ron door Hermelien de les werd gelezen, Het is Leviooosa, niet Leviosaaar. Deze kamer is te bezichtigen in Harrow Hall, een echte kostschool in Londen.

Bron: giphy.com

15. Bodleian Library – Oxford

De universiteit zelf is al de moeite waard om te bezoeken, maar alle Harry Potter linkjes die er zijn maken het nog leuker. In de prachtige bibliotheek werden scènes voor de film opgenomen. Verder zullen ook de trappen je bekend voorkomen, maar vrees niet, deze blijven wel stilstaan.

Bron: Warner Bros

16. Georgian House Hotel – Londen

Dit hotel heeft een aantal kamers ingericht in de echte Harry Potter stijl. Dit maakt jouw Harry Potter bezoekje aan Londen helemaal compleet. Op de kamers vind je allemaal magische voorwerpen zoals toverboeken en stokken.

17. Quidditch World Cup – Columbia

Het moment dat Zwerkbal als een echte sport wordt gezien komt nu echt dichtbij. In Amerika kan alles en dus ook Zwerkbal spelen. Hier zijn wedstijden waar je zelf aan mee kan doen of je kan andere aanmoedigen. Het is helaas niet op vliegende bezemstelen, maar het blijft leuk om te doen. En ook in Nederland kun je dit doen! Quidditch Nederland is de officiële sportbond voor zwerkbal in Nederland.

18. Goathland Station – Goathland

Dit prachtige, pittoreske stationnetje zal je herkennen als het treinstation van Zweinsveld uit de films. Vooral in de eerste film komt hij goed in beeld op het moment dat Hagrid, Harry en zijn vrienden uitzwaait.

19. Czocha Castle – Czocha

Je moet ervoor afreizen naar Polen, maar je kan er wel de echte Zweinstein ervaring opdoen. In dit kasteel hebben ze alles van Zweinstein nagebouwd en kan je toverlessen volgen aan de College of Wizardy. Je verblijft op soortgelijke kamers en volgt het magische verhaal.

20. Lacock Abbey – Wiltshire

Deze abdij herken je hoogstwaarschijnlijk uit de films Harry Potter en de Geheime kamer en Harry Potter en de Halfbloed Prins. Loop door de gangen die in ons hoofd om de binnenplaats van Zweinstein zitten.

21. 12 Picket Post Close, Martins Heron – Berkshire

Het huis van de Duffelingen bestaat echt! Voor de eerste films werden de scènes gefilmd bij dit echte huis, maar later hebben ze het toch nagebouwd. Je kan dit huis bezoeken, maar gluur niet te veel naar binnen, want er wonen echte mensen. Bij de studio’s in Londen kan je het nagebouwde huis in.

22. Magische Escape room – Alkmaar, Londen

Zelfs in Nederland is er een plek die je kunt bezoeken om een Harry Potter ervaring mee te maken. Laat je opsluiten in The Wizard School kamer en je wordt opgesloten in Zweinstein. Wil je hier eigenlijk nog wel uit?

 

Waar wil jij nog heen?

Lees ook: 11x de leukste rokjes voor boekenliefhebbers

Nieuwste artikelen

  • De geest in het plafond - Emily Jackman

  • Een schot in de roos - Iris Visser

  • Valentijn Kraai en meneer Dood – Jenny Spangler

  • Ooievaarsblues - Bart Chabot

  • Gezinsverpakking - De Chabotten

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen