Simba zou eigenlijk helemaal niet door Timon en Pumbaa opgevoed worden

“Hakuna Matata! What a wonderful phrase. Hakuna Matata! Ain't no passing craze.” Wat is het toch een heerlijk vrolijk nummer. Iedereen kan het wel meezingen en het blijft dagen in je hoofd rondspoken. Net als die lieve Timon en Pumbaa. In De Leeuwenkoning hadden zij de belangrijke taak om Simba op te voeden en er voor te zorgen dat hij het dierenrijk zou gaan leiden. Maar het had allemaal heel anders kunnen lopen!

Het originele plan was dat Simba namelijk opgevoed zou worden door zijn oom Scar en niet door de zorgenvrije Timon en Pumbaa. In een nog niet eerder vertoond filmpje is te zien dat Matthew Broderick (de stem van de volwassen Simba), Nathan Lane (Timon) en Tom Schumacher met elkaar praten over de film. Simba blijkt eigenlijk gebaseerd te zijn op Ferris Bueller, een gladde tiener. In 1986 speelde Matthew Broderick dit personage in Ferris Bueller’s Day Off. Het fragment is teruggevonden bij het samenstellen van The Lion King’s Walt Disney Signature Collection. Deze zal vanaf 29 augustus verkrijgbaar zijn op Blu-ray.

Je vraagt je nu zeker af hoe Simba door zijn slechte oom opgevoed zou kunnen worden? Scar wilde namelijk de koning van het dierenrijk worden en Simba staat daarvoor alleen maar in de weg als de enige echte troonopvolger. Het kan dus nooit zo zijn dat Scar het zou doen uit de goedheid van zijn hart. In het fragment, dat exclusief te zien is op MTV, legt Tom Schumacher uit hoe dit precies in elkaar zit: "Het idee was dat Simba niet met Timon en Pumbaa zou weggaan. Scar wilde Simba op hetzelfde moment als Mufasa doden. Hij houdt Simba in zijn bek en staat op het punt om zijn nek te breken. Maar dan verschijnt iedereen en zegt, ‘Oh mijn god, je hebt hem gered!’” Hierdoor wordt het natuurlijk voor Scar onmogelijk om Simba alsnog te doden, dat zou te verdacht geweest zijn. Verder laat Tom Schumacher nog weten dat Simba bij Scar zou opgroeien en het goof-off kind zou worden. Eigenlijk net als Ferris Bueller.

Uiteindelijk hebben ze het script voor De Leeuwenking toch herschreven en werd Simba opgevoegd door de lieve en vriendelijke Timon en Pumbaa. We zullen dus nooit te weten komen wat er van Simba was geworden als hij werd opgevoed door zijn slechte oom Scar. Zou hij net zo gemeen worden? Of toch niet? Het blijft helaas voor altijd een vraag.

Had jij Simba liever opgevoed zien worden door Scar?

Bron: mtv.com, disney, giphy.com

Lees ook: Release datum en eerste beelden live-action Lion King bekendgemaakt

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • 10 Disney hulpjes die niet vergeten mogen worden

  • The Lion King uit 1994 en 2019 met elkaar vergeleken

  • Deze visagist tovert mensen om in echte Disney slechteriken

  • De zeer diverse beoordelingen van The Lion King

Zoek in artikelen