Deze fantheorie over Harry Potter is super goed doordacht

Dat de Harry Potter-serie ontzettend veel fans heeft is natuurlijk geen nieuw nieuws. De fans van de boeken en films hebben het nog elke dag over de magische wereld die J.K. Rowling heeft gecreëerd in de Harry Potter-serie. Sommige fans gaan zelfs zo ver dat ze hele theorieën bedenken over bepaalde gebeurtenissen. Wij vonden één fantheorie die zo goed doordacht is dat je er echt even versteld van staat. 

Weten jullie nog hoe Harry Potter aan het eind van het Toverschool Toernooi terechtkwam op het kerkhof? De beker van het Toverschool Toernooi bleek een Viavia te zijn, die hem en Carlo hierheen bracht. Het gekke is echter dat hij hiermee ook weer terug kon naar Zweinstein. Een Viavia is in alle andere gevallen namelijk een enkele reis. Daarnaast kwam Harry Potter niet terug op de plek waar hij de beker vond, namelijk aan het eind van het doolhof, maar aan het begin van het doolhof waar iedereen op hen wachtte.

De beker was betoverd door Bartolomeus Krenck Jr. (vermomd als Alastor Dolleman), maar waarom zou hij de beker zo betoveren dat Harry Potter ook weer terug kon komen naar Zweinstein? Dat geeft hem toch alleen maar de kans om te ontsnappen? Volgens de theorie van Miraniel op Tumblr was het helemaal niet de bedoeling dat Harry terug zou komen met de Viavia, maar een dooddoener of misschien zelfs Voldemort zelf.

Hoe zou dat plan dan werken, vraag je jezelf misschien af? Nou, ook daar heeft Miraniel zorgvuldig over nagedacht. Voldemort zou Bartolomeus Krenck Jr. naar Zweinstein hebben gestuurd om Harry te leren kennen en om ervoor te zorgen dat hij uitgekozen zou worden voor het Toverschool Toernooi. Daarna zorgt hij ervoor dat Harry Potter de beker als eerste aanraakt zodat hij naar het kerkhof getransporteerd wordt. Daar wordt hij opgewacht door Voldemort, die hem gebruikt om terug tot leven te komen en hem vervolgens vernedert en vermoordt. 

Hierna zou Voldemort de kleren van Harry Potter stelen en een paar haren van hem gebruiken om een Wisseldrank te maken. Zo verandert hij in Harry Potter en keert hij met de Viavia terug naar Zweinstein, zonder dat iemand doorheeft dat het eigenlijk Voldemort is. Op deze manier zou hij dichtbij Perkamentus kunnen komen om hem te vermoorden. Als Harry Potter kan hij dan de macht over Zweinstein krijgen en later de hele tovenaarswereld overnemen.

Het is misschien een beetje een vergezochte fantheorie en totaal niet de bedoeling van J.K. Rowling, maar het is wel heel goed doordacht! Waarschijnlijk zou het ook niet gewerkt hebben, want de kans is klein dat Voldemort zich kan voordoen als Harry Potter zonder dat bijvoorbeeld Ron en Hermelien iets zouden doorhebben. En dat is maar goed ook, want als deze fantheorie werkelijkheid zou zijn, zou het wel een heel duistere twist hebben gegeven aan Harry Potter.

Wat vind jij van deze fantheorie over Harry Potter?

Bron: miraniel.tumblr.com, GIPHY

Lees ook: Als Harry Potter geschreven zou zijn door George R.R. Martin

 

 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen