Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

DVD's

The Help

Verschenen:
mei 2012
Uitgave:
EAN: 8717418350192
Speelduur: 140:00 minuten
Genre
Drama
Distributeur:
Walt Disney Studios Home Entertainment
Cast:
Viola Davis, Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain, Sissy Spacek, Mike Vogel, Allison Janney, Chris Lowell, Mary Steenburgen
Regisseur:
Tate Taylor
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(11 stemmen)
Omschrijving:
De bestseller The Help (Nederlandse titel: Een keukenmeidenroman) van Kathryn Stockett wordt levendig naar het grote scherm gebracht door de indrukwekkende vertolkingen van een fenomenale cast.
The Help is een inspirerend, moedig en krachtig verhaal over zeer verschillende, bijzondere vrouwen in het zuiden van de VS van de jaren zestig in. Ze vormen een onwaarschijnlijke vriendschap terwijl ze bezig zijn met een geheim schrijfproject, een project dat tegen de maatschappij indruist en hen allemaal in gevaar brengt.
Extra Informatie:
- Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
- Bekijk hier de trailer van The Help:

Recensie:

The Help is een verfilming van Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett. Het verhaal gaat over de rasrelaties tussen blank en zwart in het Mississippi van de jaren ’60. Skeeter (Emma Stone), een blanke en eigenzinnige jonge vrouw besluit dat ze een boek wil schrijven over het leven van zwarte huishoudsters. Ze is zich sterk bewust van de houding die de blanke mensen om haar heen hebben tegen het personeel dat bij hen in dienst is. Ze wil zich tegen hen verzetten en er voor zorgen dat iedereen met respect behandeld wordt. Ze besluit daarom een boek te schrijven over een groep huishoudsters om hen zo een stem te geven. Ook wil ze op deze manier de zwarte huishoudster door wie ze zelf is opgevoed, beter leren begrijpen.

Een keukenmeidenroman is één van mijn favoriete boeken. Ik was erg bang dat de film geen recht zou kunnen doen aan het boek, maar gelukkig heeft de film me heel erg positief verrast! De film blijft redelijk trouw aan het verhaal van Kathryn Stockett. De dialogen zijn sterk en er wordt goed geacteerd. Wat ik vooral leuk vond aan de film was de toevoeging van humor. Vooral Emma Stone en Jessica Chastain zijn grappig in deze film. De film is natuurlijk bovenal een drama en zeker geen komedie maar toch heb ik een paar keer hardop moeten lachen. Op dat punt is de film dus beter dan het boek. Als je van mooie jurken houdt is deze film ook het kijken waard. De dames zijn namelijk gekleed als echte moderne Southern belles!

Deze film is wat mij betreft een absolute must-see. Wel zou ik je aanraden eerst het boek te lezen.

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook