• onze waardering

Recensie: Medici: Masters of Florence - Seizoen 1 RECENSIE

In de 15de en 16de eeuw heerst het machtige Italiaans bankiersgeslacht Medici in Florence. Onder hun heerschappij kan de stad grootse dingen bereiken, maar niet iedereen denkt daar zo over...

Een serie gevuld met knappe mannen die de leden van een van de bekendste Italiaanse families allertijden vertolken. Zelfs zonder interesse in geschiedenis is dat al een goede reden om eraan te beginnen. Een sterke start zet onmiddellijk de toon voor de rest van deze miniserie. Alles is doordacht uitgekozen, van de muziek tot de acteurs tot het kleurgebruik in de scènes en de filmtechnieken. Het verhaal wordt verteld aan de hand van het wisselen tussen flashbacks en het heden, waarbij hoofdpersonage Cosimo steeds een verandering in kapsel ondergaat, zodat de kijker subtiel op de hoogte wordt gebracht van de tijdswissel. Na aflevering één heb je die hint echter niet meer nodig, vanaf daar kan je de evolutie van Cosimo feilloos kan opvolgen via zijn gedrag. Een ontwikkeling die ook de andere personages meemaken en hen diepgang verleend. Het blijven geen vlakke zwart-wit/goed-fout mensen die je volgt. Dat verleent hen geloofwaardigheid en laat je als kijker toe om op een meer diepgaand niveau met hen mee te leven en steeds je sympathie te kunnen verleggen.

Het verhaal zelf is spannend en zit vol met intriges. Dankzij de evolutie van de personages, krijg je als kijker zelf een steeds beter zicht op de oplossingen van de raadsels in de derie Medici: Masters of Florence. Wat ook enorm fijn was, is het gebrek aan slice-and-dice scènes. Er zijn geen grote bloedspuiters of epische gevechtsscènes met heroïsche mannen. Het aanvallen gebeurt hier vooral met een scherpe tong of een magistraal uitgewerkt plan waarbij mensen worden bespeeld. Het geeft een finesse aan het geheel. Diezelfde vlieger gaat op voor de bijna onvermijdelijke naaktscènes. Deze zijn functioneel bloot gehouden.

Medici: Masters of Florence is een verslavende miniserie die smaakt naar meer. De uitstekende acteerprestaties en de mooie technische uitwerking van de gebeurtenissen leveren een spannend, intrigerend resultaat op dat bingewatchen afdwingt. Er is geen enkel punt van kritiek te geven wanneer een kijker in gedachten houdt dat dit een historisch drama is en geen documentaire. Vijf hartjes voor deze topserie!

Medici: Masters Of Florence - Seizoen 1

  • Verschenen (film):

    12 mei 2017
    (dvd) mei 2017
  • Uitgave:

    EAN 8719372003015
    Speelduur: 400 min
  • Distributeur:

    Dutch Filmworks
  • Genre:

    Kostuum drama
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Amerikaanse acteurs Dustin Hoffman en Richard Madden vertolken de hoofdrollen in "Medici: masters of Florence", een miniserie over de gelijknamige machtige Italiaanse familie uit de Renaissance.

    De familie de' Medici was een machtig Italiaans bankiersgeslacht dat vooral in de 15e en de 16e eeuw vanuit zijn thuisbasis Firenze immens veel macht en rijkdom wist te verzamelen en een grote invloed uitoefende op onder meer kunst en cultuur in Italië en bij uitbreiding de rest van Europa.

    Madden kruipt in de huid van de ondernemende zoon Cosimo de' Medici, Hoffman vertolkt de rol van patriarch Giovanni de' Medici.
     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • De beste tv-series over koningshuizen 

Zoek in artikelen